Het is verboden om je seizoenkaart voor de wedstrijd NEC-Ajax uit te lenen of te verkopen. Dat laat NEC vandaag weten. De afgelopen tijd zijn er signalen afgegeven op bijvoorbeeld marktplaats.nl: Ajax-supporters die vragen of NEC-supporters hun seizoenkaart voor die wedstrijd willen verkopen en NEC-supporters die hun kaart aanbieden. NEC wijst er met klem op dat deze verkoop illegaal is en dus niet is toegestaan. De club wil absoluut niet dat Ajax-supporters in de NEC-vakken terecht komen en dat de veiligheid van bezoekers aan deze bijzondere wedstrijd op welke manier dan ook in gevaar wordt gebracht. 
Voorafgaand aan de wedstrijd zal NEC aanbieders van NEC-kaarten opsporen en hen manen hun aanbod te verwijderen. Op de wedstrijddag wordt iedereen gecontroleerd op seizoenkaarten in combinatie met een identiteitsbewijs. Als blijkt dat de kaart is ‘verkocht’ of is ‘uitgeleend’ aan anderen, dan zal NEC de betrokken persoon de toegang weigeren en de houder van de seizoenkaart een stadionverbod van anderhalf jaar en een geldboete van €450,- opleggen. Eenzelfde regime wordt gehanteerd bij de andere kampioenswedstrijd NAC Breda – FC Twente. 
Voor degenen die de (seizoen)kaart toch willen overdragen is er wel een oplossing. Tot en met 29 april is het mogelijk, mits je samen met degene naar het stadion komt, een vrijstelling te krijgen.
In verband met de extra controle bij het McDOS Goffertstadion roept NEC alle supporters op om extra vroeg naar het stadion te komen. Dit om opstoppingen bij de kaartcontrole zo veel mogelijk te vermijden.