De financiële situatie van NEC is al niet rooskleurig, maar de club maakt het zichzelf ook niet makkelijk. Voetbal International meldt dat de KNVB de Nijmegenaren een boete van 22.625 euro heeft opgelegd voor het aantrekken van Joris Delle. NEC deed dat in augustus, maar lichtte de voetbalbond niet in. Clubs in categorie 1 moeten dat wel doen.

Vorig seizoen overkwam het NEC ook al dat de KNVB een boete gaf voor het niet inlichten van de bond bij het aantrekken van een speler. Toen ging het om de komst van Janio Bikel. De middenvelder werd weliswaar transfervrij gehaald, maar NEC moest wel commissiegelden betalen. Dat de bond daarvoor moest worden ingelicht, wist de club niet. Toen bedroeg de boete 11.312,50 euro.

In een reactie aan De Gelderlander geeft NEC aan dat het risico op een boete bewust is genomen. "We hadden met spoed een keeper nodig en wisten ook dat we in dit geval meldingsplicht hadden. Op dat moment kregen we niemand van de commissie te pakken, waarop we het gehouden hebben bij een schriftelijke melding. We hebben het erop gewaagd."

Foto: Rob Koppers