Dominique Kivuvu speelt de komende drie jaar voor de Roemeense landskampioen CFR 1907 Cluj. Dit maakte Sports Entertainment Group (SEG), het kantoor dat hem begeleidt, maandag bekend. De 22-jarige middenvelder kwam de afgelopen vier jaar uit voor NEC.
"Sportief gezien is dit een geweldige stap", aldus Kivuvu op de website van SEG International. "Cluj speelt komend seizoen namelijk in de Champions League. Voor een voetballer is dat een ultiem podium. Met NEC heb ik in de UEFA Cup gespeeld en daarnaast ben ik voor de nationale (jeugd)selecties van Nederland en Angola in internationale wedstrijden uitgekomen. Dat zijn fantastische ervaringen geweest."
"Hopelijk kan ik daar met Cluj een goed vervolg aan geven.” Kivuvu speelde 75 Eredivisiewedstrijden voor NEC en kwam 12 keer uit voor Stormvogels Telstar in de Eerste Divisie.
Bij Cluj treft hij de Italiaanse trainer Adrea Mandorlini. "De trainer kent mij nog van het internationale voetbaltoernooi in Toulon (Frankrijk)", aldus Kivuvu. "Ik was tijdens dat toernooi aanvoerder met Nederland onder 20 en maakte de enige en winnende treffer tegen thuisland Frankrijk. Blijkbaar had ik een goede indruk op Mandorlini achtergelaten. Mandorlini ziet voor mij een zelfde rol op het middenveld weggelegd bij Cluj als die ik destijds bij Nederland onder 20 vertolkte."