NEC heeft woensdagavond de halve finale van de KNVB-beker bereikt. In het Goffertstadion werd er met 1-0 gewonnen van FC Utrecht. Marnick Vermijl zorgde voor de enige treffer van de avond.
De bezoekers uit Utrecht begonnen aanvallend aan de wedstrijd, maar al na acht minuten spelen lag de bal er aan de andere kant in. Sören Rieks onderschepte een mislukte pass van Utrechtse kant en ging op het doel af. Op precies het juiste moment gaf de Deen de bal af aan Marnick Vermijl, die koel de 1-0 binnenschoof. Na de openingstreffer zakte Utrecht in. De ploeg liet het initiatief aan NEC, dat daar slim gebruik van maakte met snelle combinaties. Een kwartier later leek het al 2-0 te worden. Michael Higdon kopte een voorzet van Kevin Conboy op de lat en in de herkansing tikte Jakob Jantscher de bal op miraculeuze wijze naast het doel, waardoor het 1-0 bleef.
NEC bleef de betere partij en na een snelle combinatie kon Rieks weg op de rechterflank. Zijn lage voorzet bereikte Samuel Stefanik, die de bal net naast schoot. Vijf minuten voor rust leek opnieuw dat NEC de marge ging verdubbelen. Een corner vanaf rechts werd eerst voorlangs gekopt, maar onderschept door Stefanik. De bal kwam toen voor de voeten van Conboy, die van dichtbij hard schoot, maar zijn poging tegen doelman Ruiter aan zag komen. Bij rust leidde NEC met  1-0.
Utrecht begon de tweede helft met een wijziging op het middenveld, waardoor NEC even moest wennen aan de nieuwe speelwijze van de tegenstander. Al snel pakten de Nijmegenaren de draad weer op. Utrecht kreeg daarna weinig kansen en gokte vooral op de counteraanval. In de 72e minuut kon invaller Schepers op Johnsson af na een goede pass van Toornstra. De Zweedse sluitpost was echter wakker en bracht knap redding.
Snel na het inbrengen van Geoffrey Castillion kreeg NEC een grote kans. Uit een counter kon Rieks weg en de Deen gaf de bal af aan de vrijstaande Hemlein. De Duitser schoot voorlangs. In de 82e minuut kreeg Utrecht een vrije trap op een gevaarlijke plek. Het schot van Toornstra werd weggebokst door Johnsson. Niet veel later rende Rieks op snelheid langs de Utrechtse defensie, maar zag de Deen doelman Ruiter zijn poging keren. Bij een 1-0 stand werd er afgefloten door arbiter Van Sichem.
Na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord zal er worden geloot voor halve finale. Aanstaande zondag gaat NEC op bezoek bij aartsrivaal Vitesse. Dit duel begint om 12:30 uur.
Wedstrijdverloop
8’ 1-0: Vermijl.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Conboy; Stefanik, Rieks, Koolwijk; Hemlein, Higdon (76’ Castillion), Jantscher.
Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Derijck, Heerings, Markiet; Pappot (46’ Badjeck), Diemers (64’ Schepers), Toornstra, Ayoub, Sarota (81’ Kerk); De Ridder.