NEC O21 heeft een knappe zege geboekt. Al snel werd duidelijk dat de O21 van VVV geen partij was voor de Nijmegenaren (5-0). De O18 had het een stuk lastiger met Alphense Boys O18. Die wedstrijd eindigde namelijk in een gelijkspel (1-1).

Al na twee minuten was het raak voor de O21 van NEC. Jonas Clein, die het seizoen nog begon bij het eerste elftal, maakte zijn eerste treffer van het seizoen. Na negentien minuten was het de achttienjarige Tijmen Niekel die voor NEC de score verdubbelde. Na de rust kreeg NEC de uitgelezen mogelijkheid om de 3-0 te maken. Aanvoerder Thomas Cox maakt er vanaf de stip 3-0 van met, ook voor hem, zijn eerste goal van het seizoen.

Even later was het opnieuw Niekel die zijn tweede van de dag maakte: 4-0. Als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een 5-0. Storm Streng, die deze zomer overkwam van FC Utrecht O18, maakte zijn derde doelpunt in het shirt van NEC. Een mooie overwinning op de hekkensluiter, waardoor NEC O21 haar vierde plek verder verstevigd.

Zwaarbevocht punt O18

Bij de O18 was het een stuk minder rooskleurig. Op bezoek bij de Alphense Boys O18 keek de ploeg van Rutger Worm en Kevin Moeliker al na drie minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Uiteindelijk was het Jillian Bernardina die pas in de 92ste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Het was voor de verdediger zijn eerste goal dit seizoen in twaalf wedstrijden. Ook NEC O18 staat nu vierde in de competitie, wel met een stuk minder marge op de onderste plekken. Het verschil met de nummer 7 bedraagt slechts twee punten.

Overige uitslagen:

NEC O16 – Alphense Boys O16: 3-4
Heerenveen O14 – NEC O14: 4-2
Go Ahead Eagles O13 – NEC O13: 3-2