In de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft NEC met 1-1 gelijkgespeeld tegen Levante.

Al snel in de wedstrijd kwam NEC op achterstand. Uit een vrije trap werd bij de eerste paal ingekopt door de aanvoerder van Levante ‘Juanfran’. NEC probeerde met goed verzorgd positiespel te blijven voetballen. Veelal werden de flanken gezocht en ging de bal goed rond. De spelers van Levante waren niet vies van een overtreding. Zowel Limbombe als Van Eijden werden in de eerste helft hard geraakt. In de 13e minuut werd er geen penalty toegekend. Tot verbijstering van Celik, die wel degelijk naar de grond werd geduwd door zijn tegenstander.

Na een goede interceptie van Golla en via een mooie steekpass kwam de bal vervolgens bij Limbombe. De linksbuiten kapte naar binnen, maar zijn schot werd echter geblokt. De Spanjaarden waren fel in de duels en kregen na een half uur wat meer overwicht. Dit resulteerde echter alleen in een kans voor Morales die de bal na een knappe aanval over het doel schoot. Net voor de rust was er nog een aanval over links via Buysse en Limbombe ging de kopbal van Santos een paar meter over het doel.

Middenvelder Verza kreeg een klein kwartier na rust zijn tweede gele kaart, waarna Levante met tien man kwam te staan. Met een mooie pass van Foor werd Breinburg de diepte in gestuurd, hij legde de bal echter achter Ars neer, waardoor de bal niet eenvoudig kon worden binnengetikt. Na 67 minuten werd een vrije trap van Limbombe verlengd tot Van Eijden, die de bal beheerst binnen schoot, helaas in buitenspelpositie. De Nijmegenaren bleven geduldig de aanval zoeken en dat resulteerde twee minuten later alsnog in de verdiende gelijkmaker. Santos maakte zich knap vrij en schoot de bal vanaf twintig meter hard in de linkerhoek. Een vrije trap van Limbombe ging vervolgens over het doel.

Zelfs scheidsrechter Gözübüyük snapte niks van de vele frustraties en harde onnodige overtredingen bij Levante in deze oefenwedstrijd. Breinburg werd op eigen helft hard van achteren geraakt, waarna de tweede speler van de Spanjaarden kon vertrekken. Ars was in het vervolg dicht bij een doelpunt, zijn kopbal ging een meter naast. NEC probeerde de druk zoveel mogelijk op te voeren, maar Levante stond weinig ruimte toe. Vlak voor tijd na een corner van Breinburg was er dan toch paniek in de defensie. Een scrimmage voor het doel leverde uiteindelijk geen doelpunt op na pogingen van Golla en Santos. Toch kan NEC met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Het speelde Levante bij vlagen weg en dat geeft vertrouwen voor het begin van het nieuwe seizoen.

Scoreverloop:
5’ Juanfran. 69’ Santos. Rode kaarten: 58’ Verza en 78’ Casadesus (Levante).

Opstelling NEC: 
Halldórsson (61’ Smit), Appiah (57’ Amaarouk), Van Eijden, Golla, Buysse (70’ Grot), Bikel, Foor, Santos, Celik (57’ Breinburg), Emilsson (57’ Ars), Limbombe.

Foto: Rob Koppers