NEC heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen SV Wuppertal: 3-3. De Nijmegenaren kwamen in de eerste helft op een comfortabele voorsprong tegen de ploeg uit de Duitse Regionalliga (vierde niveau) en gaven het in de tweede helft uit handen. Een gelijkmaker viel daarna alsnog.

Het trainerstrio van NEC had een bijzondere beginopstelling geformeerd. Frank Sturing, Joey van den Berg en Josef Kvida stonden centraal achterin met Terry Lartey Sanniez en Leroy Labylle als backs, maar bij balbezit schoof Labylle naar het middenveld en was Kvida de back. In het begin van de wedstrijd in het nostalgische Stadion am Zoo leek dat niet goed uit te pakken, want Wuppertal kreeg al vroeg kansen. Mattijs Branderhorst moest twee keer reddend optreden en kort daarna ging ook een kopbal voorlangs.

Na het korte offensief van de thuisploeg meldde NEC zich voorin. Tom Overtoom had een goede pass in huis op Anthony Musaba, die er niet in slaagde om Sven Braken te bereiken. Braken was dus gewoon in Wuppertal en niet in Mexico. Aan de andere kant stond Branderhorst weer goed op te letten toen Noah Salau het probeerde met een kopbal. NEC maakte achterin zeker geen stabiele indruk.

Toch kwamen de Nijmegenaren na negentien minuten op voorsprong. Bij de eerste echte goede kans was raak voor NEC. Kvida speelde Musaba aan, die ruimte zag en de bal in de linkerhoek schoof. Drie minuten later was Musaba weer belangrijk door een strafschop te versieren. Braken benutte het buitenkansje, waardoor NEC op een comfortabele voorsprong stond. Wuppertal gaf echter niet op en kwam binnen het half uur op 1-2 via een rake kopbal van Lukas Knechtel. Weer vielen de Duitsers vanaf de rechterkant aan en bezorgden NEC daarmee de eerste tegengoal van deze voorbereiding. Branderhorst voorkwam daarna nog de 2-2 uit een vrije trap en de thuisploeg zag voor rust nog een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft had NEC weinig te vrezen van Wuppertal. Okita produceerde aan de andere kant een afzwaaier en Mart Dijkstra schoot over, waarna Jellert van Landschoot zijn officieuze debuut maakte. Hij kwam in het veld voor Overtoom, terwijl Mike Trésor Ndayishimiye Musaba verving. Ndayishimiye gaf daarna al bijna meteen een assist op Okita, maar de aanvaller kreeg de bal er niet in na een door Braken opgezette counter.

NEC wisselde in de tweede helft rustig door, maar creëerde niet meer veel kansen. Debutant Van Landschoot viel wel aardig in met goede loopacties en een mooie pass op Ndayishimiye. Wuppertal leek wel te merken dat er iets te halen viel en zette na 70 minuten weer eens de aanval in. Een paar minuten later leverde dat al de gelijkmaker op. Een voorzet vanaf de linkerkant was prooi voor Gianluca Marzullo. Branderhorst grabbelde bij het schot van de aanvaller en zag de bal over de lijn rollen. Vervolgens ging het hard. De bal ging op de stip voor Wuppertal waaruit Marzullo 3-2 maakte en een minuut later zorgde Ndayishimiye in een 1 op 1 al voor 3-3.

NEC komt komende maandag alweer in actie. Dan gaan de Nijmegenaren op bezoek bij tweedeklasser DIO’30 uit Druten.

Wedstrijdverloop:
19’ 0-1: Musaba.
22’ 0-2: Braken.
29’ 1-2: Knechtel.
76’ 2-2: Marzullo.
78’ 3-2: Marzullo (pen.)
79’ 3-3: Ndayishimiye.
 
Opstelling NEC: Branderhorst; Lartey Sanniez (74’ Van Rooij), Sturing, Van den Berg (46’ Odenthal), Kvida, Labylle (70’ El Karouani); Dijkstra, Overtoom (62’ Van Landschoot); Musaba (62’ Ndayishimiye), Braken, Okita (74’ Wolters).

Hoofdfoto: Rob Koppers