NEC won zaterdagavond een belangrijke wedstrijd van directe concurrent PEC Zwolle. De Nijmegenaren hadden het betere van het spel, mede door de ruimtes die de thuisploeg zelf weggaf. Hierdoor was NEC de bovenliggende partij in het duel, al was PEC-doelpuntenmaker Younes Namli een andere mening toegedaan.

“Dat is natuurlijk dramatisch”, doelt de linkspoot op het feit dat Zwolle erg slecht uit de rust kwam. Bart van Rooij profiteerde hier al snel van door de 0-2 op het scorebord te zetten. “Ik denk dat wij veel te slordig waren, op een moeilijk veld ook moet ik zeggen. Dan wordt NEC gevaarlijk uit de omschakeling. In de rust willen we het omzetten en gelijk goed beginnen. Dan ligt de bal er zo snel in aan de andere kant, dat is teleurstellend.”

Namli vond de zege van NEC niet per se verdiend, zo vertelde hij bij ESPN. “Ik weet niet of het echt verdiend was, want we kregen allebei kansen. Ik denk dat het meer een gelijkspelwedstrijd was eerlijk gezegd. NEC maakt ze wel, wij niet. Ik had er zelf nog eentje, misschien wel twee, extra moeten maken. In de eindfase moeten wij veel gevaarlijker worden. Een paar voorzetten waren dichtbij, maar dan is het zuur dat je hier staat met een verliespartij op zak.”

Foto: Orange Pictures