NEC O21 heeft zaterdag gedaan wat het eerste elftal van de Nijmegenaren niet lukte: scoren tegen FC Emmen. Op de Eendracht werd het maar liefst 5-0 voor de ploeg van Mark Otten. Mathias de Wolf maakte na lang blessureleed zijn rentree.

Al na één minuut was het raak voor NEC door een doelpunt van Kas de Wit. De Wit was ook verantwoordelijk voor de tweede goal van de middag. De puzzel leek voor de ploeg van Mark Otten eindelijk te vallen met dominant voetbal, want ook in de tweede helft denderde NEC door. Na ongeveer een uur spelen was daar namelijk Dylan Hopman met de 3-0. Daarna was NEC nog niet klaar met Emmen en werd er zelfs nog een 4-0 en 5-0 gemaakt. Die laatste goal kwam van Mathias de Wolf, het grote Belgische talent dat door blessures het nooit heeft gemaakt bij het eerste elftal van NEC.

Het contract van De Wolf (21) loopt na dit seizoen af en wordt niet verlengd. Hij maakt het seizoen af bij de O21 en hoopt daar weer ritme en spelplezier terug te vinden. NEC O21 staat na deze overwinning op een vijfde plek in de competitie. Ook komend weekend treft de O21 dezelfde tegenstander als het eerste elftal. Zaterdag speelt NEC om 14:30 de derby tegen Vitesse op Papendal.

Overige uitslagen:

Go Ahead Eagles O18 – NEC O18: 3-4
Cambuur O16- NEC O16: 1-3
Heerenveen O14 – NEC O14: 4-2

Foto: Rob Koppers