Sjoerd Ars vertrekt na één seizoen alweer uit De Goffert. De topscorer van de Jupiler League gaat naar NAC Breda. De Bredase club, die vorig seizoen verdween uit de Eredivisie, bindt de spits voor twee seizoenen. NEC heeft het contract van Ars ontbonden en hij vertrekt dus transfervrij.

NEC zoekt een ‘dynamische’ type spits waar Ars volgens de technische staf van de Nijmeegse club niet aan voldoet. De dertiger speelde tegen Excelsior maar een helft mee. Tegen Heracles Almelo kwam de aanvalsleider van NEC wederom maar één helft in actie en speelde daardoor maar ruim 90 van de gebruikelijke 180 minuten. De Achterhoeker kwam in Nederland eerder uit voor De Graafschap, FC Omniworld, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en RBC Roosendaal. Via een wereldreis langs Bulgarije, China en Turkije belandde hij vorig seizoen bij NEC waar hij een groot aandeel had in het kampioenschap. Ars werd namelijk topscorer van de Jupiler League met 28 doelpunten.

Locadia
PSV-spits Jürgen Locadia werd genoemd als opvolger van Ars, maar volgens Bart van Ingen is hij niet in beeld. De aanvaller zou volgens Van Ingen wel kwaliteiten hebben, maar hij is onhaalbaar voor NEC.