Joshua Smits kent geen al te fijne periode bij NEC. De tweede doelman van de Nijmegenaren wil graag verhuurd worden. Dat vertelt Smits in het zonnige Marbella tegenover Omroep Gelderland.
 
“Ik moet op mijn leeftijd aan speelminuten komen. Daarom hoopte ik dat NEC mee zou willen werken en dat doen ze nu door middel van een testkeeper. Want ze willen eerst een alternatief voordat ik verhuurd mag worden”.
 
Smits was vaste doelman van NEC in de kampioensploeg in de eerste divisie, maar toen kwam er letterlijk een breekpunt. Een polsblessure kostte hem een jaar van zijn carrière. “Ik wil daar niet meer te veel op terugkijken. Het heeft mijn carrière wel beïnvloed. Ik ben fysiek beter, mijn pols ook. Ik ben er helemaal klaar voor. Het draait nu om speelminuten. Deze ga ik bij NEC niet krijgen. Ik speel af te toe bij Jong NEC mee, maar ik zit al zes jaar bij de club en dat niveau ben ik inmiddels wel ontgroeid.”
 
Smits kan uiteraard nergens de garantie van een basisplaats krijgen. “Er is wel wat belangstelling, maar we moeten zien of dat concreet wordt. Heel weinig clubs geven nog echt de garantie dat je speelt, maar als je op de training laat zien dat je de betere keeper bent, dan zijn er genoeg clubs die je als eerste keeper willen.”, sluit de 24-jarige goalie af.

Foto: Rob Koppers