Een tijdelijk vertrek van tweede doelman Joshua Smits lijkt uitgesloten. Althans, dat beweert technisch manager Edwin de Kruijff tegenover De Gelderlander. Toch houdt Smits hoop op een verhuurperiode voor de rest van het seizoen.

“Als morgen (vandaag, donderdag 26 januari) een club belt dan kan het gewoon nog rondkomen”, reageerde Smits gisteren na de training. “Ik snap ook wel dat het lastiger wordt voor mij nu de deadline nadert. Als ik op de laatste dag van de ‘window’ vertrek dan heeft NEC niet meteen een vervanger binnen, maar we hebben nog een kleine week te gaan.”

“Ik zit in een moeilijke situatie. Veel clubs zijn op dit moment al voorzien, net als op het einde van de afgelopen zomer. Het kan zijn dat er deze week niets gebeurt. Dan ga ik bij NEC gewoon mijn best doen. Volle bak strijden, Joris Delle scherp houden en als ik mijn kans krijg dan zal ik er staan. Ik zit hier echt niet met tegenzin. NEC is mijn club, het enige dat ik wil is spelen.

VVV-Venlo
Eerstedivisionist VVV-Venlo en lijstaanvoerder in de Jupiler League was daarbij een optie voor de 24-jarige Smits. “Die club heeft zich inderdaad bij mij gemeld. Ik zie VVV ook wel zitten. Het zou een mooie stap zijn, maar ik denk niet dat die transfer nog doorgaat. VVV is vastgelopen toen ze de laatste zaken moesten regelen. Ik hoop wel dat er alsnog een oplossing komt.”

Jong NEC
Smits was twee seizoenen geleden de keeper van het kampioensteam in de Jupiler League, maar door een polsblessure speelde hij vorig jaar geen minuut in de hoofdmacht. “ik moet spelen. Daar ben ik echt aan toe en dat wil ik ook heel graag. Te lang stilzitten is niet goed voor mijn ontwikkeling.” Jong NEC is daarbij geen goed alternatief. “Dat team is leuk om wedstrijdfit te worden, maar ik zit al zes jaar bij de club. Ik moet een stap zetten. Ik hoop dat dat deze week/maand nog kan.”