NEC ging woensdagavond in eigen huis met 0-3 onderuit tegen een effectief FC Utrecht. Daarmee kwam er een einde aan een ongeslagen reeks van vier wedstrijden. De ploeg uit Nijmegen werd in de Goffert zeker niet weggespeeld door de Domstedelingen, maar de bezoekers sprongen een stuk beter om met de kansen.

In een zonnig Nijmegen begon NEC aardig aan de wedstrijd. Een vrije trap van Lasse Schöne werd door Edgar Barreto net niet tot doelpunt gepromoveerd. Toch kwam FC Utrecht al snel op voorsprong. Na een korte corner krulde Bart Ramselaar de bal prachtig in de rechterbovenhoek. Na de goal namen de Nijmegenaren het heft weer in eigen handen. Halverwege de eerste helft brak Elayis Tavsan door na een foute breedtepass van Utrechtse kant. De poging van de vleugelspits van NEC belandde echter via een verdediger bovenop de lat. In het restant van eerste helft waren de kansen schaars voor beide ploegen. NEC had het meest van de bal en Utrecht kwam er af en toe uit met Ramselaar als aandrijver. In de laatste vijf minuten voor rust werd NEC nog twee keer gevaarlijk. Barreto zag zijn poging voorlangs verdwijnen en Márquez kon een indraaiende vrije trap net niet richting de verre hoek verlengen.

Tweede helft

Na twee minuten spelen in de tweede helft moest trainer Rogier Meijer voor het eerst wisselen; Mattson kwam in het veld voor Duelund die wegens een blessure niet verder kon. De Domstedelingen kwamen sterk uit de kleedkamer en dat resulteerde in de eerste grote kans van de tweede helft. Mattijs Branderhorst moest reddend optreden op een kopbal van Mike Van der Hoorn. Na wat kleine opstootjes in het veld en met een schreeuwend publiek werd de wedstrijd wat levendiger na een uur spelen. Net toen NEC wat meer naar voren leek te drukken, verdubbelde FC Utrecht haar voorsprong. Na een slimme pass van Boussaid kon Douvikas op randje zestien vrij aanleggen en de 0-2 tegen de touwen schieten.

Beslissing

In de laatste 25 minuten van de wedstrijd bracht trainer Meijer nog twee verse krachten in: Bruijn en Vet moesten proberen het tij nog te gaan keren. Echter werden deze plannen al snel in duigen geschoten door FC Utrecht. Mimoun Mahi, net ingevallen, bereikte Bart Ramselaar die met buitenkant rechts keeper Branderhorst in de verre hoek wist te verschalken. De VAR keek nog even of er sprake was van hands, maar dat was niet het geval. Daarna speelde Utrecht de wedstrijd op eigen tempo rustig uit.

Wedstrijdverloop

7′ 0-1, Ramselaar
67′ 0-2, Douvikas
79′ 0-3, Ramselaar

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Odenthal, El Karrouani; Schöne (73′ Vet), Barreto, Duelund (48′ Mattsson); Tavsan (73′ Bruijn), Akman (81’Romeny), Okita

Opstelling FC Utrecht: Paes; Ter Avest, Van der Maarel (83’Janssen), Van der Hoorn, Warmerdam; Maher, Van Overeem; Sylla, Ramselaar (83′ Balk), Boussaid (69′ Van de Streek); Douvikas (77′ Mahi)

Foto: Rob Koppers