Woensdagavond speelt Iván Márquez de hoofdrol in een nieuwe documentaire van ESPN. De docu zal een unieke kijk geven in het leven binnen én buiten het veld van de mandekker. De beelden werd geschoten in de winterstop en gaan nu, enkele maanden later, op een ongelukkig moment in première.

In de 35-minuten durende documentaire gaat de verdediger samen met ESPN langs bij zijn ouderlijk huis in Spanje. Verder wordt Márquez gevolgd tijdens het trainingskamp in Mijas, komen collega-spelers en trainer Rogier Meijer aan het woord en bespreken hij en zijn vrouw de moeilijke tijd die ze hebben gekend. De vrouw van Márquez kampt met gezondheidsproblemen.

In Polen, waar Márquez tot 2021 speelde, kon zijn vrouw niet behandeld worden. Zij moest terug naar Spanje, wat de verdediger alleen achterliet in Polen. Twee jaar terug sprak Márquez tegenover De Gelderlander over een ‘mentaal zware tijd’. In Nederland, uitgerekend in het RadboudUMC, kunnen de juiste behandelingen wel uitgevoerd worden, waardoor de twee sindsdien weer herenigd zijn.

Timing

De documentaire komt op een saillant moment. Vorige week werd namelijk bekend dat Márquez NEC na twee seizoenen trouwe dienst gaat verlaten. Na een lange periode van onderhandelingen kwamen beide partijen niet tot een overeenkomst. De publiekslieveling verklaarde op zijn eigen Instagram dat hij van mening is dat NEC hem niet kon bieden wat hij dacht dat hij verdiende.  

Un Dos Tres – Iván Márquez is woensdag om 19:00 uur op ESPN 1 te bekijken.

Foto: Rob Koppers