Voor Fortuna Sittard is de wedstrijd van aankomende zondag een stuk belangrijker dan voor NEC. De Limburgers staan op dit moment zestiende. Dit zou na zondag betekenen dat er nacompetitie gespeeld zou moeten worden. In de Jarda Podcast werd er al vooruitgeblikt op het duel samen met Fortuna-fan Jeroen Loos.

De zenuwen zitten er, volgens hem, goed in voor het duel van aankomende zondag. “Het is veel spannender dan we gehoopt hadden. Onderin blijft iedereen punten pakken. Als je ziet dat PEC Zwolle degradeert, terwijl ze dit kalenderjaar op de zesde plek staan. Dat is tekenend voor de situatie onderin.” Fortuna heeft op dit moment 32 punten, net zoveel als Sparta dat op de ‘veilige’ vijftiende positie staat. De druk om te winnen is dus natuurlijk aanwezig. “Als je zondag wint, handhaaf je in ieder geval uit jezelf. Dat zou helemaal top zijn. Anders zijn we afhankelijk van de rest en wordt het veel op de telefoon kijken tijdens de wedstrijd.”

Het gevoel zit, ondanks de zestiende plek, goed bij de Limburgse aanhang. “Ik denk dat we goede wedstrijden spelen de laatste tijd. Tegen Vitesse speel je eigenlijk op het middenveld met je tweede elftal, met heel veel wissels. Als we die spelers erbij hadden gehad, hadden we Vitesse moeten kunnen winnen. Uiteindelijk is iedereen dit weekend er weer bij en dus heb ik goede hoop. Uitwedstrijden zijn voor ons altijd moeilijk, maar het gaat een leuke pot worden denk ik.”

Voor beide ploegen staat er en hoop op het spel. Fortuna moet en dus kan er gerekend worden op veel steun. “Het uitvak is vol”, aldus Loos. “De vraag was natuurlijk gigantisch, dus zijn we er in grote getale bij.” Er zijn twee spelers die NEC in de gaten moet gaan houden tegen Fortuna, Seuntjens en Flemming. “Dat zijn wel de belangrijkste. Ons middenveld is erg sterk. Duarte doet het erg goed de laatste wedstrijden. Flemming en Seuntjens zijn buitencategorie voor ons. Zij zorgen ervoor dat er niet te veel druk op de verdediging komt te staan en dat de spitsen voorin ook hun ding kunnen doen. Dat miste tegen Vitesse.”

Vermoedelijke opstelling Fortuna: Van Osch; Tirpan, Angha, Siovas, Cox; Duarte, Tekie, Flemming; Noslin, Gladon, Seuntjens.

Foto: Orange Pictures