Rechtsback D’Leanu Arts mocht zaterdagavond zijn debuut in het shirt van NEC maken. Hij viel in nadat Bart van Rooij een rode kaart (twee keer geel) kreeg. Wie is deze speler eigenlijk? ForzaNEC ging met hem in gesprek.

”Voor mij persoonlijk is het een mooi moment. Ik heb hard gewerkt hiervoor. Ik zit nog niet zo lang bij de club en natuurlijk is het dubbel. Je krijgt een rode kaart en dan is het lastig om in zo’n moment in te vallen. Het gaat er vooral om dat je geen gaten achterin laat vallen.”

Kort bij de club

Normaalgesproken speelt Arts bij NEC onder 21. Hij kwam afgelopen zomer over van Jong PSV. Donderdag kwam hij nog met de beloften in actie tegen VVV-Venlo (7-0 winst). ”Het voelt als een overwinning voor mijzelf eigenlijk. Ik zit pas sinds kort bij de club en het kan allemaal snel gaan in het voetbal. Dan is het mooi dat je op zo’n moment je debuut kan maken. Het is jammer dat je geen drie punten pakt. De sfeer binnen de groep is teleurgesteld. We hadden het gevoel dat er meer te halen viel vandaag en we hebben onszelf niet beloond daarin.”

Maar wat voor type speler is Arts dan? ”Ik ben een actieve speler. Ik houd ervan om aan te vallen, ben goed in de één tegen één en denk dat ik een goede passing in de benen heb.”

Volgende week zal NEC het dus moeten doen zonder de geschorste Bart van Rooij. Verwacht de 20-jarige back een basisplaats volgende week tegen AZ in Alkmaar? ”Dat zien we van de week wel. Dat ligt aan de trainer. Ik moet gewoon mijn best doen en hard trainen. Dan zien we het vanzelf wel”, sluit de Veghelaar af.

Foto: Rob Koppers