NEC neemt het zondag om 12.15 uur bij de start van het nieuwe Eredivisieseizoen thuis op tegen Excelsior. Trainer Rogier Meijer moet tijdens dat duel in ieder geval twee spelers missen. Dirk Proper en Philippe Sandler ontbreken tegen de Kralingers.

Sandler begon op 30 juli aan de voorbereiding met de Nijmeegse selectie, maar haakte daarna geblesseerd af. Hij revalideerde eerst buiten de club en liet zich twee weken geleden weer zien op de training. Woensdagochtend deed de verdediger wel mee met de conditionele oefeningen, maar zodra de bal erbij kwam haakte hij af. Sandler trainde toen nog voor zichzelf en ging daarna, eerder dan de rest, naar binnen. Hij is nog niet wedstrijdfit en zal daarom tegen Excelsior niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Proper zal ook het eerste competitieduel ook aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij ontving in de voorlaatste wedstrijd van afgelopen seizoen tegen AZ een rode kaart na een harde overtreding op Jordy Clasie. Hij werd voor twee wedstrijden geschorst. Eén wedstrijd heeft hij al uitgezeten, dat was de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen Fortuna Sittard.

Foto: Orange Pictures