NEC wordt geteisterd door een ware blessuregolf en die lijkt maar niet neer te dalen. Nadat in eerste instantie teammanager Muslu Nalbantoglu alleen slechts nieuws had voor Excelsior Maassluis, gaat de teammanager nu in overleg met Hamburger SV. Het was de bedoeling om vrijdag een oefenduel van 120 minuten af te werken tegen HSV. Dat wil de technische staf van NEC nu beperken tot 90 reguliere minuten.

Op tweede kerstdag maakte ForzaNEC melding van een oefenduel tegen Excelsior Maassluis. Een dag later werd dat duel al afgelast, omdat NEC met een te smalle selectie richting Alhaurin El Grande af zou reizen. Daarop besloten de Nijmegenaren een half uur vast te plakken aan het oefenduel met HSV, tevens de enige wedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Hierdoor zouden ook reserve-spelers minuten kunnen maken op het trainingskamp. Maar toen kwam de dinsdagochtend-training: Mikkel Duelund en Ivan Marquez kwamen daar niet ongeschonden uit en kunnen tegen HSV in ieder geval niet meedoen. Woensdag viel ook nog eens Javier Vet geblesseerd uit, maar hij sluit mogelijk donderdag alweer aan.Trainer Rogier Meijer kan de fans wel geruststellen wat betreft Marquez en Duelund: Heracles-thuis komt als alles normaal verloopt voor hen niet in gevaar.

Elftal blessures
De blessuregolf teistert de voorbereiding wel, want NEC wil af van het extra half uur tegen HSV. Vermoedelijk zullen de Duitsers daar niet voor gaan liggen, want tegen dit soort omstandigheden kan niemand iets doen. Omroep Gelderland-redacteur Jan Sommerdijk was al creatief genoeg om een heuze 1-3-4-3 opstelling met louter afwezigen uit de hoed te toveren.

XI blessuregeteisterd NEC: Vukovic (privé-situatie); Marquez (onbekend), Van Eijden (kruisband), El Karouani (Afrika Cup); Barreto (kuit), Vet (onderbeen), Duelund (niet fit), De Wolf (rug); Okita (voet), Ruiz (knie), van der Sluijs (onbekend).

In de derde 15-minuten aflevering van de Jarda Podcast in Spanje legt Muslu Nalbantoglu uit wat er allemaal komt kijken achter het regelen van een trainingskamp!