Zaterdagavond blameerde NEC zich tegen het Duitse SV Straelen. Dirk Proper speelde 90 minuten en ging pijnlijk in de fout bij de laatste goal van de avond, de 3-0. ForzaNEC sprak na afloop met de talentvolle middenvelder.
 
Zwaar teleurgesteld stond Dirk Proper de pers te woord. "We begonnen goed met wat gevaarlijke acties, maar verder was het niks, we creëerden gewoon niks." Na de 1-0 gaf NEC extra gas bij, maar dat resulteerde nergens in. "Je komt dan voor hun goal, maar we doen er niks mee. Als je dan weer zo’n vrije trap goal tegen krijgt baal je wel echt als een stekker."

Proper liet zich makkelijk van de bal zetten wat leidde tot 3-0. "Ik had het daar beter moeten uitverdedigen. Zij zetten hoog druk en daar moet je jezelf onderuit kunnen voetballen. Dit is weer een leermoment en dat neem ik mee voor de volgende keer.’’ Proper hoopt dat de volgende wedstrijden tegen TOP Oss en RKC beter gaan. "Er is genoeg ruimte voor verbetering. Het is weer een andere wedstrijd met een tegenstander die we anders zullen benaderen", besluit de middenvelder.
 
Foto: Rob Koppers