NEC wist zaterdagavond met overtuiging te winnen van FC Emmen (3-1). Nany Dimata had hier een belangrijk aandeel in. Hij scoorde twee keer en daarmee staat zijn doelpuntenaantal nu op vijf.

”Ik voel me moe”, begint Dimata tegenover ForzaNEC. ”We hebben veel gerend, verdedigd en aangevallen, maar ik ben blij want we hebben goed samengespeeld. Er was een goede teamspirit.” NEC kwam al vroeg op voorsprong door een ingeschoten penalty van de spits. Wat eraan vooraf ging, kan de Belg niet exact herinneren. ”Ibi (Cissoko, red.) deed alles. Hij maakte de hele actie. Hij deed het vandaag heel goed. Dankzij hem hebben we de penalty gekregen.”

De tweede goal van Nany werd in eerste instantie afgefloten vanwege buitenspel, maar na een check van de VAR werd hij goedgekeurd. ”Ik ging er niet vanuit dat het doelpunt nog geteld zou worden. Eigenlijk was ik al aan het wachten op een nieuwe kans om te scoren. Maar toen ik zag dat het zoveel tijd kostte en dacht ik: ‘dan moet het wel een doelpunt zijn’. Toen de scheidsrechter floot, was ik erg blij.”

Sterke tweede helft

De ploeg van Rogier Meijer kwam de tweede helft sterk uit de kleedkamer. ”De manier waarop we terugkwamen uit de rust was gericht op mentaliteit en agressiviteit. We wilden het gezicht van ons team veranderen omdat we in de eerste helft tot een minuut of 25 veel energie verloren. We wilden harder terugkomen omdat we ook thuis spelen. Om onze supporters te laten zien dat we er zijn. We zijn sterk en wilden deze wedstrijd winnen. De tweede helft was echt geweldig.”

Oussama Tannane ontbrak. Ondanks zijn gemis waren alle aanvallers erg belangrijk deze wedstrijd. ”Voor mij was het een beetje vreemd, omdat ik gewend ben altijd met hem te spelen. Ik ben gewend om de bal van hem te krijgen. Maar we moeten blij zijn en zo zien we ook dat we een groot en competitief team hebben. Dat is de positieve manier om het te zien. Ik ben blij voor Ibi en Ela (Tavsan, red.), maar ook voor Mik (Duelund, red.). Dit is echt goed voor het hele team.

Feyenoord

Komende week gaat NEC op bezoek bij Feyenoord in de Kuip. ”We gaan daarheen met dezelfde mentaliteit als waarmee we in 2023 zijn gestart. We willen een geweldige kant van onszelf laten zien. Een team dat niet bang is. We willen scoren, maar ook verdedigen. Dat is onze kracht, we willen laten zien welke kwaliteiten we hebben. Het maakt ons niet uit tegen welk team we moeten spelen, of het nu Ajax, PSV of Feyenoord is. We willen ons best doen voor onze fans. Ik moet zeggen dat we geluk hebben met dit soort fans. Wanneer het goed gaat, maar ook wanneer het slecht gaat. Je voelt dat ze bij ons zijn, het is een geweldig gevoel om hier voor hen te spelen”, sluit de goedlachse spits af.

Foto: Rob Koppers