Hij scoorde twee keer, maar dit was helaas niet genoeg voor de overwinning. Nany Dimata zag dat NEC het in de tweede helft binnen vier minuten weggaf tegen FC Utrecht en daar baalde de spits natuurlijk enorm van. “Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.”

“We zijn echt verdrietig. Het is gewoon pijnlijk. Je speelt zo goed en dan geef je toch zo makkelijk die doelpunten weg”, begint de 25-jarige spits. “Hierdoor mis je net die laatste stap om naar boven te kijken. Persoonlijk was het mooi met twee goals, maar ik ben niet blij want we hebben niet gewonnen.”

Dimata juicht na zijn goal tegen FC Utrecht.

Door het dertiende(!) gelijke spel van de Nijmegenaren in de Eredivisie blijft het verschil tussen NEC en FC Utrecht zeven punten. Bij winst was dit nog maar vier punten geweest en zou de ploeg van Rogier Meijer volledig meedoen om de play-off plekken. Door de puntendeling in De Goffert zondagmiddag wordt dit lastiger. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. We hebben een goede ploeg met jonge spelers en met de tijd zullen die gaan groeien. De play-offs is nog altijd het doel. Elke week focussen we ons daarop en dat zal niet veranderen.”

Positief gestemd

“Aan het einde hebben we nog een grote kans. Zo’n actie moet er altijd in. Dit moet je meenemen en zorgen dat je sterker terugkomt. Dan kun je in de top-5 spelen”, is de goedlachse Belg positief. Toch wil hij zijn ploeggenoot Elayis Tavsan, die de grote kans miste, niet afvallen. “We zijn allemaal voetballers en dat kan gebeuren. Soms gaat het heel makkelijk en soms valt het net niet. Zo is het leven. Hij moet hard blijven werken en wij staan achter hem. Dan gaat dat vanzelf komen.”

Volgende week speelt NEC een uitwedstrijd tegen een andere concurrent: RKC. Het doel voor dat duel is duidelijk. “Winnen en scoren als dat kan, maar de drie punten zijn het belangrijkst”, sluit Dimata af.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers