We hebben er lang op moeten wachten met z’n allen, maar NEC heeft kort voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe spits gepresenteerd. Nany Landry Dimata moet de doelpunten gaan maken voor de Nijmeegse club. In de JardaPodcast bespraken de mannen wat zei denken van de nieuwe aanwinst.

“Het cv spreek natuurlijk voor zich”, begint Chiron Rengers. “Die jongen heeft in zijn carrière al twintig miljoen aan transfersommen opgeleverd. Hij is pas 25 hé. Dat betekent dat hij het een paar keer erg goed heeft gedaan. Dat was dan vooral bij KV Oostende en RSC Anderlecht. Het ziet er veelbelovend uit. Van wat ik gezien heb deed hij het bij Espanyol ook niet onaardig. Hij is sterk, best lang met zijn 1,85m en ook nog eens erg snel. Hij stond vaak bij de tweede paal om de ballen erin te tikken. Al met al ziet het eruit als een complete spits.”

Het is alleen de vraag of de spits nog altijd in die vorm verkeert. Een spits van zijn kaliber zou normaal gesproken niet zomaar in De Goffert komen voetballen. “Als NEC zijnde krijg je niet zo’n geheel pakket. Spelers zonder krasje komen niet naar ons toe. Die blessure zal hem dus nog wel parten spelen. Als je een jongen als hij kan huren, die daar echt geen modderfiguur heeft geslagen, dan vind ik dat best bijzonder.”

Kwaliteiten

“De goals die ik heb gezien zijn allemaal kort op het doel. Hij heeft dus een neusje voor de goal. Hij is rechts, maar ook zijn linkerbeen zag er goed uit. Dimata zoekt vaak de diepte en is dus niet echt een targetman, maar die diepte had je wel nodig als je kijkt naar de spelers die vaak naast hem geposteerd zullen staan”, analyseert Rengers. “Het kan natuurlijk twee kanten op gaan. Hij kan er zomaar twintig inschieten, dat zou mij niks verbazen.”

Tegen AZ mocht de Belg het iets meer dan een kwartiertje laten zien. Dit was echter ook de tijd dat NEC niks meer in de melk te brokkelen had en alleen maar bezig was met tegenhouden. Dimata oogde erg snel, maar kon door de overmacht van AZ in die fase van de wedstrijd weinig laten zien. NEC speelt al snel weer, namelijk aankomende zondag. Dan staat het uitduel met SC Heerenveen op het programma. Misschien gaan we dan de echte Dimata te zien krijgen.

Luister hier naar de laatste aflevering van de JardaPodcast!

Foto: Orange Pictures