NEC blameerde zich vrijdag tegen FC Den Bosch: 3-0. De Nijmeegse ploeg maakte een slechte indruk op het Bossche kunstgras. Aanvoerder Mart Dijkstra zag de nederlaag niet aankomen, zei hij na afloop tegen ForzaNEC.nl.

“De voorbereiding was goed. De hele week ging het goed. Ik had het idee dat we er klaar voor waren. Dan krijg je een tegenslag te verwerken. We kwamen er een paar keer gevaarlijk uit, maar zij hadden iets meer mogelijkheden. Er was nog niks aan de hand.”

In de rust vielen er rake woorden. “Dat we met zijn allen moesten blijven knokken. We kregen voor rust ook best wat mogelijkheden, dan moet de bal net goed vallen. Als we de 2-1 zouden maken, konden we de wedstrijd nog naar ons toe trekken. Maar dat lukte niet en dan maken zij ook nog 3-0.”

In de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (2-1) speelde NEC ook al niet goed. “We hebben er na afloop wel kritisch naar gekeken. Dat zal nu weer moeten. Ik weet even niet wat er anders moet. Dat moeten we eerst bespreken. We willen en moeten beter. Daarvan zijn we ons bewust. Daar moeten we keihard aan werken.”

Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch-NEC.

Foto: David van Haren