Mart Dijkstra baalt ervan dat NEC er vrijdag niet in is geslaagd om de zesde overwinning onder Ron de Groot te boeken. De middenvelder vond dat het vooral voorin mis ging, aangezien er veel kansen werden gemist.

"We hadden het zelf eerder moeten afmaken", zei Dijkstra tegen ForzaNEC.nl. "Ik denk dat dat het verhaal van de wedstrijd is. We verprutsten kansen of leden slordig balverlies, waardoor we er weer achteraan konden. In de tweede helft gaven we op een kans na niks weg. Toch valt de 1-1. Dat hebben we aan onszelf te wijten. De kansenverhouding was dik in ons voordeel. We hebben nagelaten om het uit te bouwen."

Dijkstra zag ook aanknopingspunten voor volgende week tegen RKC. "Nu baal ik. Als we meer kansen afmaken, win je en ga je met een lekkerder gevoel de play-offs. Maar als ik probeer te relativeren, hebben we ze in ieder geval bij elkaar gevoetbald en af en toe met goed voetbal kansen gecreëerd. We moeten alleen iets zakelijker zijn. Dat geeft wel vertrouwen richting volgende week."

Met een beetje geluk had NEC de eerste play-offronde nog kunnen overslaan, maar al snel bleek dat er niet in te zitten. "Het was wel lekker geweest als we in ieder geval hadden gewonnen. Dan waren we nog afhankelijk geweest en hadden we onze job gedaan. Dan waren we met zes zeges de play-offs ingegaan, nu met vijf. Dan was het een iets lekkerder gevoel geweest, maar het is niet zo dat we nu heel down de play-offs ingaan."

Foto: Rob Koppers