Terwijl we met Mart Dijkstra in gesprek zijn, wordt hij aangetikt door trainer Pepijn Lijnders. "Man of the match", deelt hij ons mede. Dijkstra glimlacht. Die prijs behoort officieel tot Steeven Langil, die de enige goal van de wedstrijd maakte, maar de aanvoerder speelde inderdaad uitstekend.

Toch was het spel van NEC niet altijd evengoed. "Onze eerste helft was zeker niet top, maar we komen gelukkig op voorsprong door een goede actie van Rayhi. In de tweede helft hebben we ze dan volledig in de greep. Dan moet je de drie à vier kansen die je krijgt afmaken. Als je dat niet doet, kun je zien hoe goed FC Den Bosch dan eigenlijk kan zijn. Ze kunnen als ploeg zomaar ineens gevaarlijk worden, daar kun je nooit echt helemaal op voorbereiden. Dat doen ze goed."

Desondanks was het beoogde spel van NEC bij vlagen goed te zien. "Het eerste halfuur van de tweede helft waren we dominant en daar zijn we naar op zoek. Dat moeten we nu gewoon langer weten vol te houden. Die periode hadden we Den Bosch op de grond liggen en hadden we het gewoon moeten afmaken. Het maakt niet uiteindelijk niet uit, je trekt hem wel over de streep en je houdt de nul. Dat is na de afgelopen weken wel heel lekker."

NEC hield pas voor de vierde keer dit seizoen de nul. De verdediging was negentig minuten lang erg gedisciplineerd. "Dit is waar we hard aan werken. We hadden natuurlijk een vervelende week achter de rug met twee nederlagen. Soms is het resultaat geen afspiegeling van de wedstrijd of wil die bal er gewoon niet in. Hoe moeilijk het ook is, je moet dan de goede punten van een verloren wedstrijd moeten kunnen loskoppelen van de score. Het helpt dan wel dat je nu wel wint."

Met de nieuwe nederlaag van Fortuna Sittard staat NEC weer bovenaan. Toch blijft Dijkstra nuchter. "We hebben nog zoveel wedstrijden te spelen, dus dit zegt nog niks. Als ew ergens anders weer punten laten liggen, is dit niks meer waard. We moeten, hoe cliché het ook is, op onszelf blijven focussen. Wat er van buitenaf geschreven en gezegd worden, daar kunnen we niks mee. We moeten onszelf druk blijven opleggen. Toen we twee keer verloren zijn we niet in paniek geraakt. Als we nu één keer winnen, moeten we ook niet gelijk de polonaise gaan lopen."