NEC ging vrijdag met 1-0 onderuit bij FC Emmen. Aanvoerder Mart Dijkstra had er na afloop behoorlijk de pest in. "Ik sta hier met een klotegevoel", zei hij tegen ForzaNEC.nl.

"Voor de goal was er niet veel aan de hand", begon de middenvelder. "Daarna waren we het even kwijt. Wij hadden het initiatief en zij loerden op de counter. Op een gegeven moment lag het bij ons open na een steekpass. Die jongen loopt door en scoort."

Wat ging er verder mis? "We hebben niet ons niveau gehaald dat we moesten halen en dat we nastreven. In de rust bespreek je wat er beter moet. Daar moeten we nu ook kritisch naar gaan kijken. Dat is een cliché, dat weet ik, maar het is wel zo."

"Vandaag lukte het niet", vervolgde Dijkstra. "Emmen is een niet te onderschatten ploeg, daar win je niet zomaar. Ik denk ook niet dat we ze onderschatten. Ja, we verliezen weer een uitwedstrijd, maar of we thuis of uit, op kunstgras of natuurgras beter zijn, daar heb ik niet veel aan. Dat zijn statistieken voor de journalisten. Maar ja, het staat er wel."

Achtervolger Fortuna Sittard verloor ook, maar daar had Dijkstra geen boodschap aan. "Wij moeten kijken wat er bij ons beter moet. Wat Fortuna doet, interesseert me niet. Het was niet goed genoeg. Gelukkig mogen we donderdag weer, des te sneller kunnen we revanche nemen."

Foto: Rob Koppers