De uitwedstrijd tegen SC Cambuur is een speciale wedstrijd voor Mart Dijkstra. De 27-jarige middenvelder begon er in 2011 zijn profcarrière en heeft goede herinneringen aan de club uit Leeuwarden.

"Het is de club waar ik mijn profcarrière ben begonnen en waar ik kampioen werd", legde Dijkstra woensdag uit in gesprek met ForzaNEC.nl. "Ik kwam er elke dag met veel plezier. De club is vergelijkbaar met NEC. Erg sfeervol, al is NEC wel groter. Ik verwacht een hectische pot, als het publiek er daar achter gaat staan. Het zal lastig worden, maar we kunnen daar zeker winnen."

Weerzien
"Het voelt nog niet als een speciale wedstrijd, maar dat komt vast wel als ik daar terugkeer", vervolgde de aanvoerder van NEC. "Ik ken er nog mensen, al weet ik van het team niet zo veel. De meeste jongens met wie ik toentertijd speelde, zijn al weg. Ik heb er zin in, maar al die sentimenten tellen even niet meer als het fluitsignaal klinkt. Als we drie punten pakken, is het weerzien extra leuk."

NEC maakt een drukke periode door met drie wedstrijden in acht dagen. Afgelopen vrijdag tegen FC Volendam, maandag tegen Jong FC Utrecht en vrijdag wacht Cambuur. "Ik vind het eigenlijk wel lekker. Wedstrijden zijn het leukste. Je moet ervoor zorgen dat je fit blijft en goed herstelt, daar moet je goed aan denken. Maar dit zijn de mooiste weken."

Simpel
Het uitduel met Jong Utrecht werd vrij eenvoudig met 0-2 gewonnen. "Het voelde niet makkelijk. Er zaten maar twee dagen tussen de wedstrijden tegen Volendam en Utrecht. Dan moet je ervoor waken dat je niet loom wordt. Gelukkig waren we dat niet en oogde het blijkbaar gemakkelijk. Dat is een mooie bijkomstigheid."

Dijkstra lijkt zelf ook steeds meer in vorm te raken. "Dat is aan anderen om te bepalen, of ik wel of niet goed speel. Daar ben ik niet zo mee bezig. Ik ben een teamspeler. Als het team goed draait, voel ik me daar goed bij. Ik vecht voor het team en voor de club, maar het team is het belangrijkste."

Foto: Rob Koppers