Mart Dijkstra maakte vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht zijn eerste doelpunt in Nijmeegse dienst. Met zijn eerste balcontact bracht hij NEC op gelijke hoogte. "Maar we hebben er niet zoveel aan. Ik wil altijd winnen", vertelt de middenvelder na afloop in de catacomben Riwal Hoogwerkers stadion.

"Maar een overwinning hadden we niet verdiend", doelt Dijkstra op het veldspel. "We zaten vandaag niet goed in de wedstrijd. Het leek erop dat de scherpte ontbrak. We kwamen steeds net te laat in de duels, passes kwamen net niet aan." Of een gelijkspel dan wel terecht was, weet Dijkstra ook niet echt. "Maar we hadden wel de beste kansen aan het einde. Dan was het misschien wel een gestolen overwinning geweest, maar daar had ik een beetje lak aan gehad."

"Al helemaal omdat de goal van Ole (Romeny, red.) onterecht werd afgekeurd. Na de 2-2 kregen we met Joey van den Berg nog een mogelijkheid", benadrukt Dijkstra het laatste woord. "Het was een moeilijke bal, ook omdat hij onverwachts kwam. Maar vooral de kans voor Mike Tresor Ndayishimiye was groot, maar daar baalt hij natuurlijk zelf het meest van." Door de puntendeling speelt NEC alweer voor de negende keer dit seizoen gelijk. "Je schiet er steeds heel weinig mee op. We blijven weer steken op de dertiende plaats."

Zoals gezegd verzilverde Dijkstra zijn eerste balcontact in een doelpunt. De middenvelder schoot beheerst raak. "Ik kreeg de bal van Jonna (Okita, red.) en dacht dat ik hem met rechts moest nemen, maar gelukkig kon ik de bal iets door laten rollen en schoot ik met links. Ik scoor zelden, dus het was best wel bijzonder om die bal zo te zien rollen. Ik dacht ‘verrek, die bal gaat erin!’" De afgelopen weken was Dijkstra al meermaals dichtbij. "Tegen Cambuur stond Kvida in de weg", knipoogt Dijkstra. "Vandaag ging hij er in ieder geval wel in."

Volgende week ontvangt NEC in de eigen Goffert Roda JC en de week erna kan NEC zich revancheren tegen FC Den Bosch. "Dan moeten we drie punten pakken. Zeker tegen dat soort ploegen geeft dat een boost. We moeten vol goede moed op weg naar die wedstrijd gaan", met hopelijk weer een basisplek voor Dijkstra. "Het is dringen op het middenveld. Het is vervelend dat ik geblesseerd raakte, maar heb vandaag weer mijn minuten kunnen maken. Het is een keuze van de hoofdcoach."

Foto: Orange Pictures