NEC versloeg vrijdagavond nummer 18 van de Jupiler League RKC Waalwijk met 0-2. Mart Dijkstra, misschien wel de beste man aan Nijmeegse zijde, liet na afloop weten content te zijn met de driepunter.

"Dit is lekker, dit is goed. Het is niet makkelijk om zo’n fase te doorbreken. We doen er natuurlijk wel alles aan. We hebben tegen elkaar gezegd dat we in ieder geval genoeg kwaliteit hebben en dat niet zomaar weg kan zijn in een uitwedstrijd. Vandaag hebben we dat dan ook bewezen", vertelt de aanvoerder tegenover FOX Sports.

NEC begon weifelend aan het duel, en dat terwijl Pepijn Lijnders graag wilde domineren. "Je gaat de kleedkamer uit en geeft allemaal aan dat je goed wil voetballen, de baas zijn. Dat lukte de eerste twintig minuten niet en het was even zoeken. Zij speelden de lange bal op hun spits, Bergkamp, en die kreeg te veel tijd om een oplossing te zoeken waardoor we constant richting ons eigen doel liepen. Toen we wat eerder druk gingen zetten kregen we de touwtjes meer en meer in handen."

"We creëeren dan te weinig, maar geven in ieder geval bijna niets weg, en daar begint het mee", doelt Dijkstra op het ene schotje van Meulensteen vanaf ruim 30 meter. "We hebben aangegeven dat we de instelling van elkaar niet goed vonden. Er was geen beleving in het voetbal, de sfeer was gelaten. Als we achter kwamen lieten we de kopjes hangen. We moesten de schouders met z’n allen eronder zetten, maar lieten dat na. Nu doen we dat wel, en boeken we direct een overwinning", concludeert Dijkstra.

Lees ook de reactie van Pepijn Lijnders: "Goed dat we niet gefrustreerd raken"

Foto: Rob Koppers