NEC werd dinsdagavond uitgeschakeld in de play-offs na een 3-0 nederlaag op bezoek bij RKC. Middenvelder Mart Dijkstra baalde er zichtbaar van na afloop van deze wedstrijd. ”We hebben een goede uitgangspositie helemaal weggegooid”, sprak Dijkstra tegen ForzaNEC.nl.

”We speelden vandaag gewoon niet goed genoeg. We zijn afgetroefd op intensiteit en dan krijg je ze tegen en dat is zuur." De tranen stonden in de ogen van de middenvelder. ”Ik baal er zo van. Het hele seizoen geef je alles, ondanks dat het zo moeilijk is en dat het niet loopt zoals je hoopt. Je gaat er elke week wel voor staan en elke week moet je het vertrouwen hebben dat het goed gaat komen. Ik heb dat ook altijd wel gehad. Ik ben op nu, het seizoen is gewoon klaar en dat is zo balen nu.”

De bewustwording dat het seizoen is afgelopen lijkt nog er nog niet echt te zijn. ”Het begint nu langzamerhand door te dringen. Je merkt het aan de sfeer in de kleedkamer. Maar het zal misschien pas morgen echt binnenkomen, het besef dat je niet meer naar een wedstrijd toewerkt. Dat is gewoon zo zuur.” Dijkstra ziet NEC net als vorig jaar in haar eerste ronde van de play-offs worden uitgeschakeld. ”Het gebeurt nu voor de tweede keer op rij. Vorig jaar was het een andere uitgangspositie, omdat je langer mee deed om het kampioenschap. Desalniettemin smaken ook deze druiven heel zuur.”

Dijkstra zag het niet aankomen. ”Je gaat aan de play-offs beginnen en die wil je winnen. De eerste ronde doorkomen kon sowieso, omdat we een goede uitgangspositie hadden, maar die bleek na 90 minuten hier niets meer waard. We zijn vandaag afgetroefd op intensiteit, dan kun je het over tactiek gaan hebben. Ik vind het verschrikkelijk dat we niet doorgaan naar de volgende ronde.”

Of het seizoen er nu op zit voor de selectie, weet Dijkstra nog niet. "Morgen zullen we ons melden denk ik, maar ik weet niet wat de trainer nu wil. Het seizoen is klaar, maar de handdoek zal ik nooit gooien", besluit Dijkstra.

Foto: Rob Koppers