Mart Dijkstra keert niet meer terug in het profvoetbal. De dertigjarige middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij NEC afliep, hield zijn conditie op peil bij SC Cambuur en tekent nu bij derdedivionist Harkemase Boys. Daar speelde Dijkstra ook al in het seizoen 2010/11.

"Na meer dan 200 wedstrijden in het betaalde voetbal ben ik blij om terug te keren naar deze warme club", zegt Dijkstra op de clubsite van Harkemase Boys. "Aan Harkemase Boys heb ik deels te danken dat ik het betaalde voetbal heb gehaald."

Dijkstra vertelt ook dat er wel interesse was uit binnen- en buitenland, maar dat het niet concreet werd. Hij is inmiddels met zijn vriendin verhuisd naar Groningen en volgt een trainerscursus bij de VVCS. "Dat was voor mij belangrijk", zegt Dijkstra. "De club heeft een plan met mij voor de komende jaren en dat geeft aan dat de club me heel graag wilde hebben. Hoe we dat precies in gaan vullen, is van later zorg. Ik wil eerst lekker vlammen. Ik ben nog maar 30 jaar en ik kan nog makkelijk een aantal jaar mee op dit niveau."

Foto: Rob Koppers