Mart Dijkstra zag dat NEC vrijdag tegen MVV tekort kwam (4-1). De aanvoerder van de Nijmegenaren zag zijn ploeg de doelpunten weggeven, waarbij hij zelf bij de laatste goal in de fout ging. Na afloop stond hij voor de camera van RN7.

"Er liggen meerdere dingen aan ten grondslag. We zakken meer in, maar de 1-0 en 2-0 kwamen niet per se daar vandaan. Zij maakten goals nadat wij balverlies leden." Kevin Jansen voorafgaand aan de 1-0 in de fout. "Balverlies kan iedereen overkomen."

"We waren niet goed genoeg aan de bal", vervolgde Dijkstra. "Na de 3-1 hoop je nog op de aansluitingstreffer, maar na de 4-1 was het wel klaar. Daar ging ik in de fout. Het was natuurlijk niet helemaal klaar, we gingen er nog wel voor, maar het werd in ieder geval een stuk moeilijker."

Na afloop sprak Dijkstra nog met enkele meegereisde fans, die natuurlijk boos waren. "We zaten allebei vol emotie en dat spraken we naar elkaar uit. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar als ik deze wedstrijd heb verwerkt, ga ik weer met vertrouwen richting Fortuna."

Foto: Rob Koppers