Mart Dijkstra stapte vrijdagavond als winnaar van het veld tegen Helmond Sport. Hoewel de 3-2 pas laat in de tweede helft viel, vond de voormalig NEC-aanvoerder niet dat zijn ploeg met de hakken over de sloot gewonnen heeft.

"Als je kijkt naar het scoreverloop, denk je misschien dat we door het oog van de naald zijn gekropen. Maar als we het in de tweede helft beter uitspelen, hadden we veel meer kansen kunnen afmaken", vertelt Dijksta aan ForzaNEC. "We zitten nu in een fase waarin het echt alleen om de punten gaat. Het liefst spelen wij natuurlijk ook goed voetbal, maar we zitten niet in de fase van het seizoen waarin we kunnen leunen op onze individuele kwaliteiten. We hebben punten nodig en daarvoor vechten we."

"Ik moet hem zelf nog even terugzien, maar het was een omschakeling van Helmond. Die doelpuntenmaker komt aan de bal en Jonathan Okita en ik proberen druk op hem te zetten, want de as moest dichtblijven. Hij dribbelt naar binnen en ik was nog niet in de positie om hem aan te vallen. Als ik bleef staan zoals ik stond, zou hij er aan de buitenkant langs kunnen, dus ik zet één stap naar rechts en hij gaat er links langs en schiet. Dat was heel zuur, daar baal ik van."

Over het matige spel van de Nijmegenaren wil Dijkstra niet al te moeilijk doen. "Het ziet er niet altijd even mooi uit en het is niet altijd even zuiver. In de rust ben je dan blij met die late gelijkmaker, maar op basis waarvan zouden we die dan hebben verdiend? Toch moet je je dan niet gek laten maken, je hebt nog een hele helft om de boel om te draaien."

De tweede tegentreffer was een discutabele overtreding van Frank Sturing. Dijkstra, die er dicht bij in de buurt was, had ook zijn twijfels. "Ik vond het geen pingel. Het is waar de overtreding begint en dat was er zeker buiten. Vooral de timing was vervelend, precies na die 2-1. Dan moet je weer opnieuw beginnen. Toen we voor de tweede keer op voorsprong kwamen, hebben we daarom wel meteen gezegd: ‘Boys, nu gaat het niet nóg een keer gelijk worden.’ Dat is gelukkig niet gebeurd."

Foto: Rob Koppers