Mart Dijkstra zag NEC dinsdag vanaf de bank uitgeschakeld worden in het bekertoernooi door PEC Zwolle (2-0). De aanvoerder werd na rust gewisseld. In de eerste helft had NEC moeten toeslaan, vond Dijkstra.

"Met name in de eerste helft viel er meer te halen voor ons", reageerde Dijkstra tegen FOX Sports. "Na een slecht begin hebben we ons redelijk herpakt, we kregen echt wat kansen. In de tweede helft niet meer. Als we hier iets wilden halen, hadden we het in de eerste helft moeten doen."

Was het kwaliteitsverschil met PEC groot? "Dat er een verschil is, lijkt me duidelijk. Waar het vandaag precies aan lag, weet ik niet. Zij waren gesteund door de penalty in het begin. Wij kregen de kans om in de wedstrijd te groeien. Na rust voetbalden zij een paar keer goed onder de druk vandaan. Dan zie je wel dat ze net iets makkelijker voetballen."

Dijkstra richtte zich al op aanstaande vrijdag, als NEC op bezoek gaat bij Jong AZ. "Het is altijd een mooi avontuur in de beker, dus dit is zonde, jammer. Helaas waren we niet goed genoeg. Op naar vrijdag."

Foto: Rob Koppers