Aanvoerder Mart Dijkstra baalde vrijdag behoorlijk van de nederlaag van NEC bij Jong Ajax (2-0). De Amsterdammers sloegen in de eerste helft toe, al had Dijkstra daarna wel het idee dat zijn ploeg nog terug kon komen. En of NEC de titel nu kan vergeten? "Er kunnen nog dingen gebeuren. Maar dit is wel een dure nederlaag."

Ajax scoorde in de eerste helft twee keer uit een counter, terwijl NEC het spel maakte. "Dat maakt het ook zo zuur", zei Dijkstra tegen FOX Sports. "In mijn optiek waren wij in de eerste twintig minuten beter. De kansen creëerden we, maar we maakten geen goal. Zij komen twee keer voor de goal en scoren twee keer."

"In de kleedkamer zijn de jongens natuurlijk boos en teleurgesteld, maar we moeten geen verwijten maken naar elkaar", vervolgde de aanvoerder. "We moeten er juist met zijn allen achter gaan staan. In het veld had ik wel echt steeds het gevoel dat er mogelijkheden waren om terug te komen, dat is alleen niet gebeurd. Ik had er nog steeds geloof ik, dat moet je ook houden. De tijd gaat op een gegeven moment wel tegen je werken. Maar als we vroeg in de tweede helft hadden gescoord, had ik het nog willen zien."

NEC staat met nog vier wedstrijden te gaan vier punten achter op koploper Fortuna Sittard. "We hebben nog vier wedstrijden om twaalf punten te halen. Daar moeten we keihard voor strijden, met alles wat we hebben. Zolang er een kans is, moeten we daarvoor gaan."

Foto: Rob Koppers