Mart Dijkstra zag dat zijn ploeg tegen Helmond Sport twee dure punten verspeelde in strijd om het kampioenschap. Voor de aanvoerder van NEC was het ook persoonlijk een vervelende avond omdat scheidsrechter Pol van Boekel bij een 0-0 stand een zuivere goal van hem afkeurde. Daar kijkt hij met gemengde gevoelens op terug.

"Dat was jammer. De scheids constateerde hands en floot daarvoor. Ik had alleen gehoopt dat hij nog twee seconden langer had gewacht. Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Toch denk ik niet dat het door die goal komt dat je twee punten verspeelt. Het is natuurlijk zuur omdat het een afgekeurde goal is. Bovendien scoor ik niet zo veel, dus ik had hem graag op mijn naam gehad."

Toch moest Dijkstra die teleurstelling gauw van zich afschudden. "Daar kun je daarna niks meer aan doen, dus dan moet je door. Dan is het fijn dat je snel alsnog op 1-0 komt, maar dat bouwen dan niet uit. In de tweede helft hebben we grote mogelijkheden gehad, maar dat laatste beetje ontbrak. Dan maken zij uit het niets een goal. Jammer genoeg kunnen we het dan niet meer omdraaien. Ik vind dat wij genoeg kwaliteit hebben om dat wel te doen. We hebben jongens die sterk zijn in de kleine ruimtes."

Bij een 1-1 tussenstand wordt Segun Owobowale ingebracht. De linksbuiten speelde pas zijn tweede wedstrijd voor NEC en werd onder grote druk het veld opgebracht. Dat vond Dijkstra geen onverstandige wissel. "Dat is niet makkelijk voor hem, maar hij beschikt over genoeg kwaliteiten. Dan moet hij op het veld zijn ding doen. Segun heeft zijn acties proberen te maken, maar het zal misschien voor hem niet makkelijk geweest zijn."

Wanneer Helmond dan de bus parkeert is het toch fijn om te kunnen beschikken over spelers als Mohamed Rayhi en Arnaut Groeneveld. Hun aanwezigheid zou misschien wat hebben kunnen veranderen. "Dat is te makkelijk. Zij hebben ook tegen FC Dordrecht niet meegespeeld. Hun kwaliteiten zijn natuurlijk buiten kijf, maar we hebben bewezen het ook met andere spelers te kunnen. Het kwam er vandaag gewoon niet uit. We moeten gewoon blijven voetballen. Dat is waar we goed in zijn. Het was alleen telkens net niet. Daar wordt wel makkelijk over gesproken, maar dat is het echt niet."

Door de overwinning van Fortuna Sittard is NEC nu weer koploper af. De spanning is onbedoeld terug in de Jupiler League. En dan moet NEC dinsdag ook nog op bezoek bij PEC Zwolle. "Dat is ook niet onze planning geweest. Ik heb nog steeds wel vertrouwen. Het is voor ons een mooie uitdaging. Laat maar komen. Dat zou kunnen. We hebben een team dat kan counteren én dominant kan spelen. Weliswaar niet zo zeer vandaag, maar wel eerder dit seizoen."