Mart Dijkstra moest vrijdag al snel invallen bij NEC in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport (1-2). De middenvelder verving de geblesseerde Sven Braken en deed met de Nijmeegse ploeg goede zaken in de strijd om de titel in de Jupiler League.

"Ja, we hebben over een paar dagen weer een wedstrijd en dan kunnen we hele goede zaken doen", zei Dijkstra tegen Omroep Gelderlander. "Als ik dan toch mijn voetbalvisie erover mag laten schijnen, dan denk ik dat we meer goals hadden kunnen maken, omdat we op het einde zoveel ruimte kregen. Het was nu bij vlagen harken en dat hebben we uiteindelijk goed genoeg gedaan om te kunnen winnen. Het was een knokwedstrijd."

Dijkstra zat net als afgelopen maandag tegen FC Oss op de bank tegen Helmond Sport. Kevin Jansen stond op zijn plek. "Toen ik het nieuws hoorde, was het wel moeilijk. Maar op de wedstrijddag zet je het aan de kant en probeer je je ploeggenoten helpen waar mogelijk. En dan is het mooi als je zo snel mag invallen, want dan kun je op een manier helpen zoals je zelf graag doet en dat is op het veld."

De spanning is ondertussen te snijden in de Jupiler League. "We spelen mee om de prijzen. Dat leek twee weken geleden even heel anders. Maar we hebben nog een leven gekregen en als je ziet hoe we dat leeft in de groep en hoe we daarmee omgaan en karakter tonen, dan is dat mooi om te zien. Wij leggen er veel energie in en de supporters ook, dan zie je wat een mooie wisselwerking dat kan zijn."

Foto: Rob Koppers