Peter Hyballa heeft een korte uitleg over de wekelijkse besloten trainingen van NEC. De Nijmegenaren gaan op structurele basis pottenkijkers twee keer per week weren, tot afschuw van de eigen fans.
“Iedereen heeft zijn mening daarover, maar we willen ook dingen geheim uitproberen en er kan dan ook een scout van bijvoorbeeld PEC Zwolle of PSV komen”, vertelt Hyballa tegenover Omroep Gelderland. “Die één of twee procent kan net het verschil maken. Nu roepen heel veel mensen iets, maar zijn zelf nooit bij de trainingen. De acht mannetjes die altijd hier zijn, nodig ik een keer uit voor een kop koffie. Wij doen zoveel dingen voor supporters”, vervolgt de uitgesproken Duitse oefenmeester.
NEC gaat vandaag (vrijdag 10 feb.) op bezoek bij PEC Zwolle, mogelijk met huurling Lorenzo Burnet. “Hij heeft negentig minuten gespeeld in een oefenwedstrijd tegen Wattenscheid. Vanaf minuut zeventig had hij wel wat probleempjes, maar aanvallend is het heel goed en verdedigend wordt het beter. Hij kan een optie zijn, ook vanaf de bank”, benadrukt Hyballa.