NEC speelde vrijdag gelijk in een besloten oefenduel met FC Utrecht (2-2). Aangezien het een geheime wedstrijd was en er slechts enkele toeschouwers waren, maken wij een rapport op. Van iedere speler lees je hieronder een korte samenvatting over hun optreden.

Joshua Smits
Adrie Bogers krijgt nog een flinke kluif aan het bepalen wie de eerste keeper van NEC wordt. Joris Delle lijkt de voornaamste kandidaat, maar Smits liet ook tegen Utrecht een prima indruk achter. Terwijl Delle op de tribune zat, keepte Smits de hele wedstrijd. Onder andere een fraaie redding op een vrije trap van Urby Emanuelson blijven ons bij.

Michael Heinloth
Voor velen nog altijd een van de schuldigen van de degradatie. We herinneren allemaal nog de terugspeelbal tegen NAC. Als we dat even vergeten en kijken naar zijn optreden tegen Utrecht, staat er een prima rechtsback. Hij durft weer en was zichtbaar blij met zijn fraaie passeeractie tegen de linksback van Utrecht. En zijn goal, met links, was gewoon knap. Maar ja, dat is slechts één wedstrijd…

Robin Buwalda (68′ uit)
Ontwikkelt zich goed als ‘opvolger’ van Dario Dumic. NEC heeft niet echt een natuurlijke leider in de selectie en Buwalda is kandidaat om dat te worden. De verdediger blijft kalm in de opbouw en staat defensief veelal zijn mannetje. Een prima wedstrijd van zijn kant.

Özgür Aktas (68′ in)
Een korte invalbeurt voor de jongeling, waarin hij een redelijke indruk maakte. Aktas is kalm, alsof hij al jaren in het hart van de Nijmeegse defensie staat. Samen met Frank Sturing, die tegen Utrecht op de tribune zat, heeft NEC twee verdedigende talenten in huis.

Wojciech Golla
Zit wellicht met zijn hoofd bij een transfer, want de Pool maakte niet de indruk dat hij met de volle honderd procent bij de wedstrijd was. Golla maakte geen grote fouten, maar had in de opbouw en het uitverdedigen soms niet de beste oplossing. Niet de solide Golla die hij in zijn eerste seizoen was.

Guus Joppen (68 uit)
Speelde het grootste deel van de wedstrijd als linksback, omdat er simpelweg geen andere is. Joppen hield zich redelijk staande en was ook voorin te vinden. Een degelijke prestatie.

Niek Hoogveld (68′ in)
Viel niet echt op tijdens zijn invalbeurt, maar dat is voor een back misschien juist goed. Hoogveld maakt in ieder geval een gretige indruk, dat is voor een jeugdspeler een pré.

Ragnar Oratmangoen (75′ uit)
De creatieve man aan Nijmeegse zijde. Af en toe had Oratmangoen een mislukte pass in huis, maar de middenvelder liet in ieder geval zien dat hij durfde. Hij doet actief mee in het spel, vraagt om de bal en is in de aanval de volgende schakel richting de vleugelspelers of de spits. Op deze manier kan hij in de Jupiler League zeker van toegevoegde waarde zijn.

Michael den Heijer (75′ in)
Bracht een stuk meer ‘body’ dan Oratmangoen, maar is ook een ander type speler. In het kwartiertje dat hij meespeelde, viel hij niet echt op. De Kiwi zal het in andere wedstrijden moeten laten zien.

Ferdi Kadioglu
Zijn eerste wedstrijd bij NEC sinds zijn uitstapje bij Oranje onder 19, maar laten we voor Kadioglu hopen dat er geen scouts op de tribune zaten. De middenvelder maakte geen geweldige indruk. Een zesje, zullen we maar zeggen.

Gregor Breinburg (46′ uit)
Vormde met Kadioglu en Oratmangoen een aanvallend middenveld, waar hij zelfs lange tijd in de punt stond. We moeten niet vergeten dat het zijn eerste wedstrijd van het seizoen is, gezien zijn tripje naar Israël. Een 7 verdient Breinburg wel.

Janio Bikel (46′ in)
Zoals wel vaker in de voorbereiding maakte Bikel een prima indruk, al viel hij tegen SC Heerenveen meer op. Hij heeft er zin in en ontpopt zich steeds meer tot leider op het middenveld. Aangezien hij inviel met Kadioglu en Oratmangoen op het middenveld was hij duidelijk degene met de meeste ervaring.

Jordan Larsson
Een tip voor de Zweed: probeer eens een tegenstander voorbij te gaan. Larsson speelde in de eerste helft als rechtsbuiten en na rust als spits, maar overtuigde op beide plekken niet. Hij wil wel, maar hij kan (nog) niet. Met dit spel kan Bogers hem beter niet in de basis zetten.

Kévin Mayi (46′ uit)
Deed hij wel mee? Ja, hij deed mee, maar daar is ook alles mee gezegd. Dat Heinloth in de eerste helft voor het doelpunt zorgde, zegt eigenlijk genoeg over zijn prestatie tegen Utrecht. Een van zijn enige doelpogingen ging voorlangs. De wissel in de rust was dan ook niet verrassend.

Jay-Roy Grot (46′ in)
Net als Kadioglu was het voor Grot zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor NEC. Maakte een frommelgoal (1-2), maar had zelfs voor meer doelpunten kunnen zorgen. Al met al wel een redelijke invalbeurt. Maakte goed gebruik van zijn kracht, waar de jonge invallers bij Utrecht zich compleet op verkeken.

Mohamed Rayhi (68′ uit)
Afgezien van zijn niet overtuigende aanvallende spel was de mislukte terugspeelbal die de 1-1 inleidde eigenlijk onaanvaardbaar. Gelukkig voor Rayhi was het ‘maar’ een oefenwedstrijd.

Joey Sleegers (68′ in)
Maakte ondanks zijn korte invalbeurt een actieve indruk. Vroeg om de bal, zocht zijn tegenstander op en probeerde ploeggenoten als Larsson en Grot te vinden. Helaas voor Sleegers leverde het geen goal of assist op, maar gezien de korte duur van zijn optreden, mag hij tevreden zijn.

Foto: David van Haren

Al het belangrijke NEC-nieuws direct op je computer, tablet en telefoon? Meld je aan voor pushberichten!