Edgar Barreto keert na dertien jaar terug bij NEC. De woensdag 36 jaar geworden middenvelder tekent voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. De Paraguayaan hield altijd een band met Nijmegen en NEC. In het kader van zijn terugkeer kijken we naar negen spelers die ooit eerder terugkeerden bij NEC.

Jan Peters
Na spelers als Pauke en Wim Meijers keerde Jan Peters in 1986 terug bij NEC om zijn profcarrière af te sluiten. De Groesbekenaar begon zijn loopbaan bij Germania en stapte in 1971 over naar NEC. Als speler van de Nijmeegse club werd hij in 1975 kampioen van de Eerste Divisie en in 1976 derde met het Nederlands elftal op het EK in Joegoslavië. Een jaar later ging hij naar AZ. Daar werd Peters in 1981 kampioen van Nederland. Na Italiaanse uitstapjes bij Genoa en Atalanta Bergamo keerde Peters terug naar NEC, waar hij nog twee seizoenen speelde. Bij De Treffers stopte hij vervolgens als voetballer.

Henk Grim
We blijven nog even in Groesbeek met Henk Grim. De spits kwam in 1982 over van De Treffers, waar hij op amateurniveau topscorer werd. In Nijmegen vormde hij een aanvalsduo met dorpsgenoot Frans Janssen. In het seizoen 1986/87, toen Jan Peters ook was teruggekeerd, werd Grim topscorer van de Eerste Divisie met 29 goals. In de zomer vertrok hij naar FC Den Bosch en hij werd ook nog uitgeleend aan AZ, om in 1990 terug te keren bij NEC. Een groot succes werd die tweede periode niet. Twee jaar na zijn terugkeer stopte Grim vanwege aanhoudende blessures.

Foto’s: Rob Koppers