NEC is gedegradeerd naar de Jupiler League. NAC Breda was zondag met 1-4 te sterk. Samen met het in Breda met 0-1 verloren uitduel betekende dat de ondergang van NEC. Cyriel Dessers was bij NAC de gevierde man, door over beide wedstrijden vier doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Ron de Groot had voor de meest belangrijke wedstrijd van het seizoen twee wijzigingen aangebracht. Julian von Haacke kreeg in de heenwedstrijd zijn tweede gele kaart van de play-offs. Janio Bikel was zijn logische vervanger, terwijl Taiwo Awoniyi de voorkeur kreeg in de spits boven Kévin Mayi. NAC-trainer Stijn Vreven had zijn opstelling daarentegen niet aangepast.

De missie van NEC was duidelijk. Geen doelpunten tegen krijgen en zelfs minstens twee keer scoren. Dat devies kon echter binnen zeven minuten al in de prullenbak worden gegooid. Nadat Kevin Blom de videobeelden had bekeken besloot het NAC Breda alsnog een penalty te geven voor vasthouden van Lorenzo Burnet. Cyriel Dessers benutte de penalty feilloos.

Toch was de videoscheidsrechter later de beste vriend van NEC. Bart Meijers bracht Taiwo Awoniyi ten val in het strafschopgebied en na het bekijken van de beelden besloot Blom ook aan de andere kant de bal op de stip te leggen. Gregor Breinburg benutte daarmee zijn vierde penalty van het seizoen.

In de rust moest Arnaut Groeneveld het veld met een blessure verlaten. Mohamed Rayhi was zijn vervanger, maar dat was nog niet de grootste tegenvaller voor NEC. Na vijf minuten in de tweede helft scoorde Dessers in drie instanties de 1-2 voor NAC. Een minuut later sloegen bij de nog niet eens warmgedraaide Rayhi de stoppen door. De buitenspeler moest door een heel wilde tackle vanachter terecht met rood het veld verlaten.

De prestatie van NEC in het Goffertstadion was ongeïnspireerd, zoals we het kenden van de lange periode tussen februari en april waarin NEC slechts één keer won. In de eerste vijf wedstrijden onder De Groot won NEC weer iets van zijn flair terug, maar in de belangrijkste wedstrijd van het jaar, liet NEC zich kennen. De lange ballen en de te hoge voorzetten waren in overvloede aanwezig. NEC kon het na de 1-2 ook niet meer opbrengen.

De 1-3 van NAC Breda kwam daarom ook niet uit de lucht vallen. Giovanni Korte versloeg Joris Delle in de lange hoek en zorgde voor een vrij nutteloos laatste kwartier in de Goffert. Althans, voor het resterende thuispubliek, want NAC had er nog wel zin in. Nog geen twee minuten later maakte Dessers zijn hattrick compleet, evenals de misère van NEC. 

Scoreverloop:
7′ Cyriel Dessers (strafschop) 0-1
32′ Gregor Breinburg (strafschop) 1-1
51′ Cyriel Dessers (rebound) 1-2
71′ Giovanni Korte (Manu Garcia) 1-3
73′ Cyriel Dessers (rebound) 1-4

Gele kaarten: Burnet, Rayhi, Kadioglu (NEC), Meijers, Horsfield, O’Neill, Korte (NAC Breda)

Rode kaart: Rayhi (NEC)

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Dario Dumic, Wojciech Golla, Lorenzo Burnet; Janio Bikel (25′ Ferdi Kadioglu), Ali Messaoud, Gregor Breinburg; Jay-Roy Grot (74′ Kévin Mayi), Taiwo Awoniyi, Arnaut Groeneveld (46′ Mohamed Rayhi).

Opstelling NAC Breda: Jorn Brondeel; Fabian Sporkslede, Bart Meijers (48′ Jeff Stans), Shane O’Neill, James Horsfield; Arno Verschueren (59′ Ashley Smith-Brown), Manu Garcia, Mounir El Allouchi; Giovanni Korte, Cyriel Dessers, Thomas Agyepong (75′ Fisayo Adarabioyo).