NEC werd afgelopen zaterdag in het eerste halfuur volledig overlopen door landskampioen Ajax. Trainer Rogier Meijer liet vorig seizoen na de succesvolle play-offs al weten toch af te willen stappen van de 5-3-2 formatie om zo weer terug te keren naar de Hollandse 4-3-3. Dit pakte in de eerste speelronde niet goed uit voor de Nijmegenaren, zo zag ook Johan Derksen.

“Meijer had natuurlijk een probleem: veel van zijn spelers debuteerden in de Eredivisie, en hij helaas ook”, zegt Derksen bij Veronica Inside. “Ik was even bang dat de spelers van NEC ook nog een telefoon bij zich zouden hebben om een selfie te kunnen maken met de spelers van Ajax. Ik kreeg ook de indruk dat dat jonge trainertje van NEC het ook niet helemaal begreep”, is Derksen als altijd kritisch over zijn ‘cluppie’.

Toch maakt de oud-hoofdredacteur van Voetbal International zich nog geen zorgen over de Nijmegenaren. “Ik maak me over NEC niet zo’n zorgen. Marcel Boekhoorn heeft zijn nek uitgestoken en Ted van Leeuwen en Fred Rutten doen de technische zaken. In die twee heb ik het volste vertrouwen. Marcel was in de Arena en zal ook gezien hebben dat het nog wat centen gaat kosten. Dat moet wel. Emmen heeft vorig jaar te laat geïnvesteerd. Nu kun je nog wel wat punten verliezen. Met een goed elftal had je misschien met 2-0 verloren van Ajax”, sluit Derksen af.