Als NEC daadwerkelijk in zee gaat met Ted van Leeuwen als technisch directeur, dan is Johan Derksen in ieder geval tevreden. De altijd kritische journalist en NEC-supporter beval Van Leeuwen in 2017 al aan bij NEC na de degradatie naar de Eerste Divisie.

NEC koos toen voor Remco Oversier, waarna Derksen de naam van Van Leeuwen nog noemde bij Feyenoord en FC Twente. Bij de club uit Enschede keerde hij later ook terug. “Het is heel eenvoudig: je haalt Ted van Leeuwen en je bent uit de brand”, zei Derksen in april 2017 in Voetbal Inside, wat tegenwoordig Veronica Inside is.

“Ted komt uit Arnhem, die wil echt wel terug. Dat is absoluut de beste technisch directeur met het beste netwerk in Nederland. Ted van Leeuwen heeft aangetoond dat hij met heel weinig geld creatief een nieuw elftal op kan bouwen”, vervolgde Derksen. “Hij heeft het bij AGOVV goed gedaan. En wat denk je bij Twente? Op de puinhopen van Twente heeft hij toch een redelijk elftalletje achtergelaten. En dat voor weinig geld.”

Het zal vast ook meespelen dat Derksen een verleden heeft met Van Leeuwen. De huidige td was voordat hij die functie aannam journalist bij onder andere Voetbal International, waar Derksen jarenlang hoofdredacteur was.

Foto: screenshot Veronica Inside

Is Ted van Leeuwen de juiste keuze voor NEC?
960 votes