Een transferstunt van jewelste, volgens NPO Radio 1: Jasper Cillessen verruilt binnenkort Valencia voor NEC. De transfer trekt nationaal veel aandacht. Radio 1 sprak met Johan Derksen. “Voor Nederlandse begrippen is hij nog steeds een topkeeper.”

De tv-analyticus vindt het heel verstandig dat Cillessen voor NEC kiest: “NEC is een modale club, waar hij veel werk krijgt. Als keeper van PSV en Ajax krijg je maar een paar ballen en die moet je houden.” Derksen is niet onder de indruk van het niveau van de keepers in Nederland. “Als ik 15 jaar was, zou ik gaan trainen tot ik er bij neerviel, want dan ben ik op mijn twintigste miljonair.”

Derksen vindt Jasper Cillessen nog steeds de beste keeper van Nederland. Moet hij dan ook op het WK onder de lat staan? “Er is maar één man en dat is Jasper Cillessen. Mark Flekken is ontdekt door Louis van Gaal en een normale keeper, Tim Krul bakt er in Engeland weinig van en Justin Bijlow is zo wild in zijn spel dat hij daarom veel geblesseerd is. Met zijn ervaring is Cillessen een risicoloze keus.”

Het aantrekken van Cillessen is dankzij Marcel Boekhoorn. “We hebben één ding gemeen, we zijn fanatieke NEC-supporters”, zegt Derksen. “Boekhoorn staat nu op het punt meer tijd in NEC te steken en er echt wat van maken. NEC kan zijn salaris zelf nooit betalen, maar Boekhoorn via andere routes wel.”

Derksen is binnenkort weer dagelijks op de buis met Vandaag Inside. Het nieuwe seizoen start op maandag 15 augustus.