Leroy George staat bij menig NEC’er bekend voor zijn goal tegen Vitesse in Het GelreDome. De aanvaller speelt zijn wedstrijden tegenwoordig voor GVVV, de bekertegenstander van NEC.

In de rust werd er een spandoek gerezen voor George en zijn doelpunt tegen de Arnhemmers. Een leuk moment voor de oud speler van NEC, die overigens in die rust wel al gewisseld was. De stand was toen al 0-5 in het voordeel voor NEC. De buitenspeler zelf vond het ook een erg mooi eerbetoon, al moest hij het wel naderhand terugkijken. “Ik heb het helaas niet in de rust gezien. Net zag ik toevallig een foto. Het zag er heel mooi uit. Na de wedstrijd ben ik nog naar de supporters gegaan om ze te bedanken. We zijn inmiddels meer dan tien jaar verder, maar ik heb nog steeds een status bij NEC. Dat vind ik wel mooi. Destijds was het 33 jaar geleden dat NEC in Arnhem had gewonnen, nu is het ook alweer bijna twaalf jaar. Ik vind het mooi. NEC doet het nu goed en ik ben blij voor ze. Ik zal de club altijd blijven volgen.”

Over de wedstrijd was George minder tevreden. “We wisten dat NEC een heel goede ploeg heeft, daar hadden we ons goed op voorbereid. Uiteindelijk is het voor ons een vervelende wedstrijd geworden. We wilden zo lang mogelijk volhouden, maar na een minuut of drie lag de bal er al in. Dan wordt het een lastig verhaal. In de eerste helft leden we te snel balverlies. We durfden ook niet vooruit te voetballen, terwijl de ruimtes er wel waren. Ik vond het wel een mooie avond, maar we hadden allemaal iets anders verwacht van de wedstrijd.”

Foto: Orange Pictures