In de tweede ronde van de KNVB Beker treft NEC tweededivisionist GVVV. Bij de Veenendalers staat een oude bekende in de aanval: Leroy George. De Surinaams-Nederlandse buitenspeler heeft veel zin in het weerzien met zijn oude werkgever en hoopt op een stunt, zo vertelt hij op de website van de club uit Veenendaal.

Voor George is de wedstrijd tegen NEC, op woensdag 20 december, één om extra naar uit te kijken. Tussen 2010 en 2013 was George te bewonderen in De Goffert. Door zijn winnende goal op bezoek bij Vitesse, in januari 2012, zal hij altijd in de harten van de NEC-supporters gesloten zijn. De 36-jarige George is zijn tijd in Nijmegen en ploeggenoten van toen ook zeker niet vergeten. “Dit is voor mij persoonlijk een hele leuke loting. Ik kijk ernaar uit om een paar oud-teamgenoten tegen te komen.” In zijn tijd speelde de vleugelaanvaller onder meer samen met Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Bram Nuytinck, spelers die inmiddels zijn teruggekeerd op het oude nest.

Bekijk hier de goal van George in het GelreDome tijdens de 0-1 winst van NEC tijdens de Gelderse derby.

Hoe leuk de voormalig jeugdinternational het weerzien ook vindt, NEC zomaar doorlaten gaat er niet in. George en zijn medespelers gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken. “Het wordt niet makkelijk, maar wij gaan onze huid duur verkopen en voor de winst spelen”, aldus de aanvaller. Zijn trainer, Gery Vink, is een stuk minder gelukkig met de loting. Hij vindt NEC precies geen leuke tegenstander. “Je hoopt op een amateurploeg, of een ploeg uit de traditionele top vijf.” De oefenmeester van de subtopper uit de tweede divisie praat zijn team zo veel mogelijk een underdogrol in. “Hopelijk kunnen wij goede weerstand bieden, al mag een Eredivisieclub nooit verliezen van een amateurploeg.” Vink gooit echter niet meteen de handdoek. “Je weet het, in het bekervoetbal kan alles gebeuren.”

Foto: Orange Pictures