NEC wilde hem graag terughalen en ook uit Engeland was er belangstelling. Maar Romano Denneboom, op een zijspoor geraakt bij FC Twente, koos vlak voor het sluiten van de transfermarkt voor een vertrouwde omgeving. ,,Mijn gevoel bij Sparta was het beste."
De 28-jarige Denneboom werd geboren in Schiedam, groeide op in Spijkenisse en woonde al eerder in Rotterdam, waar hij zich sinds gisteren weer definitief heeft gevestigd. Het verklaart zijn last minute-keuze voor Sparta. ,,Er speelden heel veel dingen, maar er was niets wat ik echt wilde,” zegt Denneboom over zijn hectische zomer. ,,Ja, ik kon ook naar NEC, maar mijn voorkeur ging uit naar Sparta. Ik ben heel blij dat het is gelukt.”
De Kasteelclub hengelde al langer naar zijn diensten, maar kwam pas tot een akkoord toen FC Twente de vraagprijs op de valreep liet zakken. Sparta huurt de aanvaller tot het einde van het seizoen. Over de periode daarna wil de clubleiding nog om de tafel met de straks transfervrije Denneboom.
,,Ik wil gewoon weer lekker voetballen, verder kijk ik nog niet,” zegt Denneboom, die niets wil weten van een sportieve stap terug. ,,Dat zie ik niet zo. Natuurlijk is FC Twente een grote club. Maar ik kwam er niet aan spelen toe. Een verrassende transfer? Hoezo? Ik voel me niet te groot om voor Sparta te spelen. Het is een hele mooie en stabiele club. Ik ben gelukkig nu.”
Op het Kasteel, waar de aanhang hem als een absolute ’topaankoop’ ziet, wordt veel van hem verwacht. ,,Dat mag ook best. Ik ben aanvaller, dus mogen mensen goals van me verwachten. Maar of ik nou zo’n grote aankoop ben, weet ik niet. Ik heb veel ervaring, dat wel. Ik ga mijn steentje bijdragen. En ik heb er zin in.”
Dat bleek afgelopen zaterdag in Haarlem tegen HFC, waar op het enthousiasme van Denneboom weinig viel aan te merken. Conditioneel, zo bleek eveneens, heeft hij echter nog wel een achterstand weg te werken. Nadat hij in zijn eerste jaar FC Twente een vaste waarde was, zat de spits vorig seizoen onder trainer Steve McClaren vooral op de bank. De afgelopen maanden kwam hij in Enschede nauwelijks nog aan bod.
,,Het was echt lang geleden dat ik een volledige wedstrijd heb gespeeld. Ik weet niet eens wanneer de laatste keer was. Ik begon fit aan de voorbereiding, maar Twente had al gauw een heel druk programma, waardoor ik weinig trainde. Tot de persdag heb ik alles nog meegedaan. Toen zei de trainer ineens: ‘Vanmorgen komen twee nieuwe jongens.’ Dat waren Ruiz en Parker. Daarna is Stoch er nog bij gekomen en heb ik niets meer gespeeld.”
Zijn ‘verbanning’ kwam hard aan, want door het vertrek van Elia en Arnautovic gloorde juist hoop. ,,Ik had verwacht dat ik weer een kans zou krijgen, al wist ik wel dat de club met aanvallers bezig was. Toen die er ook kwamen, werd me duidelijk gemaakt dat ik kon vertrekken.”
McClaren verwijt hij niets. ,,Ik vind hem een toptrainer, maar hij moest keuzes maken.”Denneboom zal er alles aan doen om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen voor zijn competitiedebuut voor Sparta, zondag op het Kasteel tegen RKC. ,,Het is fijn om weer bij een groep te horen en wedstrijden te spelen. Ik ga er vanuit dat ik zondag haal. Dat is in elk geval mijn streven.”
Bron: AD Sportwereld