Het huwelijk tussen NEC en John Goossens loopt op zijn eind. De 23-jarige middenvelder staat per volgend seizoen op de loonlijst bij Feyenoord en is onder Alex Pastoor niet meer verzekerd van een basisplaats bij de club uit de Keizerstad. Goossens haalt deze week in NUsport uit naar een deel van de Nijmeegse aanhang.

"Het is jammer te ontdekken dat je geen krediet hebt bij je eigen supporters", zegt de linkspoot deze week in het magazine. Goossens speelde onlangs een bijzonder matige wedstrijd tegen nota bene toekomstig werkgever Feyenoord (0-2 verlies) en moest dat bekopen met enkele fluitconcertjes.

"Dat ze bij een verkeerde bal al beginnen te fluiten”, geeft de geboren Heemskerker als voorbeeld. ”Toen ik het veld opkwam voor de warming-up begonnen ze al. Ik dacht twee vliegen in één klap te slaan. Tot de laatste minuut strijden voor mijn huidige club enerzijds en tegelijkertijd aan mijn nieuwe club laten zien wat ik kan."

"Helaas speelde ik ongelukkig. De eerste bal die ik speelde was ongelukkig. Toen kwam dat fluitconcert", vervolgt Goossens, die betwijfelt of het nog goed komt tussen hem en de supporters van de Eredivisionist. "Weet ik niet, dat moet blijken. Ik had verwacht dat ik iets had opgebouwd in Nijmegen. Denken ze dan dat ik mijn best niet doe? Om volgend jaar maar zo fit mogelijk aan een nieuwe club te beginnen? Zo denkt een topsporter toch niet?"
Het is niet de eerste keer dat de voormalig Ajacied, die in zeventig wedstrijden voor NEC veertien keer trefzeker was, zijn ongenoegen laat blijken over de toeschouwers in De Goffert. Laatstgenoemden dragen ploeggenoot en concurrent Leroy George na diens winnende doelpunt tegen aartsrivaal Vitesse (0-1 winst) op handen. ”Blijkbaar zijn ze alweer vergeten, dat ik er vorig jaar ook een tegen Vitesse heb gemaakt”, mopperde Goossens al eerder.