Frank Demouge is vertrokken bij Fortuna Sittard, zo schrijft de club op zijn website. De geboren Nijmegenaar was sinds 2021 werkzaam in de technische staf en als spitsentrainer van de Limburgers.

Daarvoor was Demouge al spitsentrainer bij VVV-Venlo. Onlangs deed de oud-NEC’er nog een boekje open over zijn functie in de Jarda Podcast. “Ik ben met name gericht op de jongere spelers in de aanval en het assisteren van de hoofdcoach. Tijdens de wedstrijden doe ik voornamelijk de spelhervattingen. Het is nu af wachten wat er met mijn aflopende contract gebeurt en het is afwachten met een nieuwe trainer die komt, maar ik heb positieve verhalen gehoord”, vertelde Demouge nog in mei.

Demouge speelde in zijn carrière 85 wedstrijden voor NEC. Daarin wist hij vijftien keer te scoren en gaf hij tien assists. In totaal speelde hij zo’n vier jaar in de hoofdmacht van de Nijmeegse club. “Ik ben zelf nog altijd NEC-supporter. Het was wel raar om in het eerste elftal te gaan voetballen. Daarna heb ik wat blessures gehad en ben toen weg gegaan. Het is er niet meer van gekomen om ooit terug te keren als speler. Als ik kan ga ik nog steeds kijken, lekker met m’n vrienden. Ik woon nu in Maastricht, maar Nijmegen blijft toch mijn stad”, stelt Demouge. De spits heeft zelfs een stukje Nijmegen laten tatoeëren op zijn lichaam.

Bij de vraag bij welke club of in welke functie Demouge nog graag zou willen werken, schiet de oud-spits in de lach: “Lekker een open deur intrappen! Er zijn heel veel clubs waar ik wel zou willen werken. NEC bijvoorbeeld, dat zou super zijn. Dat is gewoon je club. Ik ken een deel van de spelers en de staf, maar voor nu is dat niet aan de orde”, vertelde hij toen.

Spitsentrainer

NEC verlengde onlangs met een groot deel van de technische staf. Daarnaast werden Mark Otten en Nick Segers toegevoegd aan de staf van Rogier Meijer. Een terugkeer van Demouge als staflid lijkt dus onwaarschijnlijk. Demouge werkte eerder al als spitsentrainer bij NEC. Sindsdien heeft NEC geen spitsentrainer meer gehad in de technische staf.

“Tuurlijk hebben we er over nagedacht om een spitsentrainer aan te stellen, maar dat heeft nog niet tot iets concreets geleid”, vertelde Meijer aan het einde van het seizoen aan RN7. “Alleen ik denk dat het ook gaat om aandacht en vaker in die situatie komen. Dat hebben we dit jaar veel gedaan, niet met een spitsentrainer, maar wel met iemand die daar verantwoordelijk voor is. Samen beelden kijken, maar in een wedstrijd is het toch anders. Of het met een spitsentrainer gegarandeerd beter gaat lijkt mij moeilijk te zeggen.”

Foto: Rob Koppers