Twee weken geleden was Joris Delle nog hard bezig om de namen van zijn nieuwe ploeggenoten te leren. De Franse doelman went snel in Nijmegen en won zaterdag met NEC van sc Heerenveen: 2-1.  “Een belangrijke zege, maar wel een rare wedstrijd”, zei de keeper.

“We hadden weinig balbezit in de eerste helft, maar we scoorden wel als eerst. We speelden wel fel, met veel snelheid. Heerenveen speelde op balbezit, maar ze werden niet vaak gevaarlijk. Wij counterden en daardoor wonnen we, maar op deze manier win je niet elke wedstrijd.”

Delle kwam twee weken geleden bij NEC. Niet veel later stond hij onder de lat tegen PEC Zwolle. “Dat was een belangrijk duel. Ik kwam hier op donderdag aan en een dag later speelden we de eerste wedstrijd. Ik was nog druk bezig om de namen van de spelers te leren.”

Veel van zijn medespelers komen uit het buitenland, net als Delle zelf. Het ‘vreemdelingenlegioen’ van NEC is al breed uitgemeten in de media, die het vaak als iets negatiefs bestempelen. “Zo zien wij dat niet. Het is niet iets negatiefs. We zijn gewoon een goed team. Iedereen praat met elkaar en de sfeer is goed.”

Foto: Rob Koppers